Bomba kulis! İmamoğlu Kaftancıoğlu’nu istemiyor mu?

Bomba kulis! İmamoğlu Kaftancıoğlu’nu istemiyor mu?

CHP İstanbul İl seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde CHP’nin İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile ilgili bomba bir kulis bilgisi paylaşıldı.

CHP İstanbul İl seçimleri yaklaşıyor. Öncesinde ise kıran kırana ilçe seçimleri yapılıyor. Delegeler belirleniyor. Delegelerin 176’sı İstanbul’dan. Dolayısıyla Parti Meclisi ve Genel Başkan seçimlerinde en belirleyici il İstanbul.

İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir geliyor.

CHP’nin İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugüne kadar yapılan 9 ilçe seçiminin 7’sini kaybetti.

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu, kaz yiyerek gündeme iyi ilişkiler içindeymiş gibi gelseler de, İmamoğlu’nun yakın danışmanı, Necati Özkan’ın yazdığı, Kahramanın Yolculuğu adlı kitaptan bu yana araları limoni.

 

İMAMOĞLU, KAFTANCIOĞLU'NU İSTEMİYOR MU?
 

Bu arada İmamoğlu’na yakın isimlerin verdiği izlenime göre de, İmamoğlu kendisinden daha popüler bir ismin il başkanı olmasına sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı adayı olmak istediği artık net şekilde bilinen İmamoğlu, İstanbul ve CHP denilince, kendisi dışında akıllara gelen ikinci bir ismi arzulamıyor.

Partinin milletvekilleri ve genel merkez yöneticilerinin bile telefonlarına çıkmadığı öne sürülen Kaftancıoğlu’nun, İstanbul seçimleri sonrasında, havaya girdiği ve kendisini göreve getiren, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, 10 Aralık Hareketi’nin önde gelen ismi Oğuz Kağan Salıcı ile de aralarının eskisi kadar iyi olmadığı bir başka dikkat çeken ayrıntı.

Salıcı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 'Canan Hanım yerine kimi getirmeli' dediği ancak CHP liderinin İmamoğlu’na karşı dengeleri de gözeterek sürecin biraz izlenmesinden yana olduğu, Kaftancıoğlu’nu tamamen gözden çıkarmadığı belirtiliyor.

Ancak birçok ilçe belediye başkanı, İmamoğlu ile hareket ediyor. CHP içinde konuşulanlara göre, İmamoğlu adına süreci eski yerel seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sessiz ve derinden, yürütüyor.

 

ADAYLIKTAN ÇEKİLEBİLİR

 

5 Ocak tarihinde tüm ilçe seçimleri sona erecek, mevcut ilçe delegeleri incelendiğinde Kaftancıoğlu’nun 39 ilçeden 25’ten fazla ilçeyi kaybetmesi bekleniyor.

Bu durum söz konusu olursa Kaftancıoğlu’nun aday olmaması için ikna edilebileceği, karşılığında da Parti Meclisi ya da Merkez Yürütme Kurulu üyeliği teklifi sunulabileceği de gelen bir diğer bilgi.

 


siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Veryansın Tv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.