Bomba kulis: İYİ Parti'nin sürpriz Cumhurbaşkanı adayı kim?

Bomba kulis: İYİ Parti'nin sürpriz Cumhurbaşkanı adayı kim?

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini korurken İYİ Parti'nin merkezinde olduğu bir iddia Ankara kulislerinde konuşuluyor.

6'lı masanın yeni toplantısı 14 Kasım'da DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde yapılacak. Toplantıda Cumhurbaşkanı adayının konuşulup konuşulmayacağı belirsizliğini korurken Ankara kulisleri yeni bir iddiayla çalkalanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın son dakikaya kadar adaylık için mücadele edeceği konuşulurken merkezinde İYİ Parti'nin olduğu yeni bir iddia gündeme geldi.

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Yılmaz, İYİ Parti'nin gündeminde sürpriz bir aday olduğunu yazdı. Yılmaz, bu ismin Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü ve eski milletvekili Mehmet Haberal olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bu ihtimale de çok şans tanınmıyor Ankara’da" dedi.

 

Zafer Yılmaz'ın "Masa Akşener’in kararını bekliyor" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

 

'Altılı masanın 14 Kasım’daki toplantısı öncesinde kulisler hareketli.

Ankara’da herkes masanın kaderini belirleyecek aktör olarak İyi Parti lideri Akşener’i gösteriyor.

İyi Parti’deki hâkim görüş “Şartlar ne olursa olsun Kılıçdaroğlu masanın adayı olmasın” şeklinde. Bir iddiaya göre İyi Parti’nin adayı Mansur Yavaş. İyi Parti’nin Yavaş’a “Sakın bu süreçte adaylık konusunda kendini bağlayacak bir açıklama yapma. Biz senin için şartları olgunlaştırmaya çalışıyoruz” mesajı yolladığı konuşuluyor kulislerde.

Yavaş zaten az konuşan, hatta hiç konuşmayan bir siyasetçi. Bu açıdan bir risk yok ama CHP böyle bir ihtimale karşı gardını almış durumda. Yavaş’ın adaylık için yola çıkması demek CHP’den de istifa edeceği anlamına gelir.

Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olacak Yavaş’ın, CHP ve HDP seçmeninin desteğini blok olarak alması zor. Hatta CHP bunu imkânsız hale getirecek her şeyi yapar. Yapacaktır.

Bir diğer iddia, İmamoğlu’nun Akşener ile anlaştığı yönünde. Ama kulislerde çok üzerinde durulmayan bir formül bu. İmamoğlu’nun sonuna kadar adaylığı zorlayacağı, Kılıçdaroğlu’nu aşamazsa CHP Genel Başkanlığına yürümeyi planladığı artık bir sır değil. Belediye bünyesinde atamalarını yaptığı koordinatörler, iller bazında yaptığı çalışmalar hep buna yönelik hamleler.

Merkezinde İyi Parti’nin olduğu bir başka iddia daha var. İyi Parti’nin sürpriz Cumhurbaşkanı adayının Mehmet Haberal olduğu konuşuluyor kulislerde. Bu ihtimale de çok şans tanınmıyor Ankara’da.

İyi Parti’nin masaya yedinci ortak olarak götürmeyi planladığı BTP’nin yarattığı rahatsızlık da giderek artıyor. Deva, Gelecek ve Demokrat Parti yeni ortağa şiddetle karşı çıkıyor. Bu partilere ek olarak CHP’de de Akşener’in asıl niyetinin masayı dağıtmak olduğunu, bunun için bahaneler ürettiğini düşünüyor. Akşener’in yakın çevresine “Bu masadan da toplantılardan da bıktım” dediğine dair de rivayetler var. İyi Parti ayrıca bir türlü beklediği oy oranını yakalayamamasının sebebi olarak da CHP’yi görüyor!

Görüldüğü üzere, son derece renkli, bir o kadar hareketli bir masa bu altılı masa. Geleceği belirsiz, kapalı kapılar ardında yaşanan kavgalar sebebiyle sürekli sallanıyor.

14 Kasım’da olmasa da bir sonraki toplantıda merkezinde İyi Parti ve Akşener’in olacağı bir sürpriz gelişme masayı dağıtabilir.

Kulislere yansıyanlar, hal ve gidişat bunu gösteriyor.'


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.