Bonzai satıcılarını vatandaş yakalıyor

Bonzai satıcılarını vatandaş yakalıyor

Başakşehir'de, mahalle sakinleri bonzai sattıkları iddia edilen 2 kişiyi yakalayıp polise teslim etti. Polis, zanlıları öfkeli vatandaşların elinden güçlükle aldı.

Edinilen bilgiye göre, Başakşehir 4. Etap Askeriye Yolu üzerinde bonzai sattığı belirtilen 2 kişi vatandaşlar tarafından yakalandı. Aralarında çıkan arbedenin ardından zanlılar yere yatırılarak elleri bağlandı. Vatandaşlar daha sonra durumu polise bildirdi.

Polis söz konusu yere gelerek bonzai sattıkları ileri sürülen 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu sırada, vatandaşlar yeniden şahıslara saldırdı. Polis 2 şahsı alarak ifadelerini almak üzere emniyete götürdü.

BONZAİ KULLANAN 4 GENÇ DAHA HASTANELİK OLDU

Son aylarda uyuşturucu ölümlerinin sıkça yaşandığı Bursa’da, sokak aralarında satılan 'sentetik cannabinoid (bonzai)' uyuşturucu maddesi gençlerin hayatını tehdit ediyor. Şehirde, bir gün içerisinde bonzai kullandığı belirlenen 4 genç hastanelik olurken, toplam 7 kişi hakkında "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldı.

Mustafakemalpaşa ilçesinde bonzai kullandıktan sonra rahatsızlanan İ.T. (19) ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Tedavisi süren İ.T. hakkında "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Osmangazi ilçesinde ikamet eden A.Y. (33) de uyuşturucu madde kullandıktan bir süre sonra rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan A.Y.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu açıklandı. Hamzabey Mahallesi’nde meydana gelen olayda ise bonzai kullandıktan hemen sonra fenalaşan A.A. (18) 112 Acil Servis Ambulansı ile Bursa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. A.A.’nın alınan doktor raporunda hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Yıldırım ilçesi Güllük Mahallesi’nde ikamet eden U.Y. (26) de esrar maddesi kullandıktan sonra fenalaştı. Çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırılan gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. U.Y. hakkında "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldı.

DEVRİYE GEZEN POLİSLERE UYUŞTURUCU TESLİM ETTİ

Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi’nde meydana gelen olayda da bonzai kullandığı belirlenen O.Y. (18) devriye gezen polis ekiplerince yakalandı. Polis merkezine götürülen genç hakkında, "Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak" suçundan işlem yapıldı. Selimzade Mahallesi’nde durumu şüpheli görülmesi üzerine polis ekiplerince durdurulan T.A.’nın (23) üzerinden uyuşturucu madde ele geçirildi. Beyazıt Mahallesi’nde devriye gezen Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yanına gelen İ.K. (33) isimli genç de daha önce aldığını söylediği esrar maddesini kendi rızasıyla polislere teslim etti.

Bursa genelinde bir gün içerisinde meydana gelen 7 ayrı uyuşturucu vakasıyla ilgili cumhuriyet savcılıkları soruşturma başlattı.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.