Boron'un inanılmaz yükselişi

Boron'un inanılmaz yükselişi

Türkiye’nin ‘milli madeni’ bordan üretilen temizlik ürünü BORON,önemli bir yükseliş kaydetti.

Bordan geliştirilen çamaşır deterjanı ‘BORON’ için devam eden Ar-Ge çalışmaları ve tüketici talepleri sonucunda yeni ürünler hayata geçirildi. 

İlk ürünüyle temizlik pazarına ocak ayında hızlı bir giriş yapan BORON, geçen 10 aylık sürede pazarda önemli bir konuma yükseldi.

BORON artık piyasada renkli ve beyaz çamaşırlar için sıvı ve toz olmak üzere 4 farklı çeşitle yer alıyor.

Ürünlerin tanıtım toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “BORON, yüksek nitelikli bir pazarda 10 aylık kısa bir süre içinde yüzde 8’lik bir pazar payına sahip oldu. Toplam 30 bin ton satış rakamına ulaştık. Yıl sonunda, 32 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’de büyüklüğü 10 milyar liraya ulaşan temizlik ürünleri pazarının büyük kısmını çamaşır ve bulaşık temizlik ürünlerinin oluşturduğunu belirten Dönmez, sektörün hızlı büyümesine devam ettiğini dile getirdi. Üretiminden dağıtımına kadar ‘yerli ve milli’ bir ürün olan BORON’un sektörde önemli bir dönüşüm başlattığına da dikkat çeken Bakan Dönmez, pek çok markanın doğal ve bordan geliştirilmiş ürün geliştirmeye başladığını söyledi.

 

boron-siyasetcafe.jpg

 

Bakan Dönmez, “Sektördeki boşluğun doldurulmasında çok önemli bir adım attık. Siz yine de taklitlerinden sakınınız” dedi.

Bakan Dönmez, BORON’un piyasadaki pazar payını daha da artırmak için geniş bir dağıtım ağı kurulduğunu, Türkiye’de tüm büyük zincir mağazalarda yaklaşık 20 bin satış noktasında yer alma hedefleri bulunduğunu vurguladı. Dönmez, “Bunun büyük bir kısmını da gerçekleştirdik. Bütün hazırlıklarımızı bu hedefe göre yeniden gözden geçiriyoruz. Eskişehir Kırka’daki fabrikamız artan talebe yetişmek için kapasitesini yüzde 20-25 oranında artırarak yıllık yaklaşık 30-35 bin ton arası üretim seviyesine yükseldi” diye konuştu.

 

YENİ ÜRÜNLER 2020’DE

 

Çamaşır ve bulaşık temizlik ürünlerinde yeni ürünler 2020’de de arka arkaya gelecek.

Bakan Dönmez, ürün Ar-Ge süreçlerinin devam ettiğini ifade ederek, “Bulaşık makineleri ve elde yıkama için doğal mineralli bulaşık temizlik ürünü geliştirmek için çalışmalar devam ediyor. Gelecek yılın ilk çeyreğinde tüketicilerle buluşturmuş olacağız. Öte yandan gerek mevcut ürünlerin performanslarının artırılması, gerekse yeni ürün geliştirilmesi için ekiplerimiz sürekli mesaide. Leke çıkarma gücünü de en yüzde 30 seviyesinde artırmış olduk” diye konuştu.

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.