Borsa İstanbul 'Bedavaya' gitti! Piyasa değerinin 1000'de biri fiyatına satılmış

Borsa İstanbul 'Bedavaya' gitti! Piyasa değerinin 1000'de biri fiyatına satılmış

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, %10 hissesi Katar Yatırım Otoritesi’ne devredilen Borsa İstanbul ile ilgili bomba bir habere imza attı.

Siyasetcafe yazarı Celal Eren Çelik, son günlerin en çok konuşulan konularından birisi olan Borsa İstanbul ile ilgili bomba bir habere imza attı.

Çelik, %10 hissesi Katar Yatırım Otoritesi’ne devredilen Borsa İstanbul’un piyasa değerinin yaklaşık 1000’de biri bir fiyata devredildiği yazdı.

 

İşte o haber;

 

Son günlerin en çok konuşulan konularından birisi Borsa İstanbul’un %10 hissesinin Katar Yatırım Otoritesi’ne devri oldu.

Uzun süre devir işleminin bedeli açıklanmazken dün akşam saatlerinde devir işleminin tamamlandığı ve Borsa İstanbul’un %10’unun 200 milyon Dolar’a satışının gerçekleştiği duyuruldu.

Ancak 200 milyon dolarlık satış bedelinin Borsa İstanbul’un piyasa değerinin yaklaşık 1000’de biri olduğu ortaya çıktı.

Dünya Borsalar Federasyonu (WFE) verilerine göre 2019 yılında Borsa İstanbul’un piyasa değeri 189 milyar 966 milyon dolar olarak açıklandı.

Hali ile piyasa değerine göre Borsa İstanbul’un %10’luk hissesinin değeri 18.9 milyar dolar.

Borsa İstanbul’un %10’u ise 200 milyon dolara Katar Yatırım Otoritesi’ne devredildi. Bu rakam Borsa İstanbul’un piyasa değerinin %10 olan 18.9 milyar doların yaklaşık 100’de 1’ine denk gelmekte.

Yine 200 milyon dolarlık bu rakam Borsa İstanbul‘un piyasa değeri olan 188 milyar 966 milyon doların ise yaklaşık 1000’de birine denk gelmekte.

Cumhuriyet tarihinde kamu kurumlarının özelleştirilmesi, satılması gibi süreçlerde “PİYASA DEĞERİNİN” bu kadar altına devredilen bir başka anlaşma daha yapılmadı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:haberalternatif.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum