Boşnakların Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkisi dinmiyor: “Sakın almayın”

Boşnakların Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkisi dinmiyor: “Sakın almayın”

‘Beyaz Futbol’ adlı programda, “Kusturmalı Boşnak saksosu” ifadesini kullanarak Boşnakların büyük tepkisini çeken ve kanaldaki görevinden atılan Rasim Ozan Kütahyalı’nın kanala geri döneceği iddiaları nedeniyle Boşnaklardan tepki geldi.

Gökçek Ailesi’ne ait Beyaz TV kanalında yayınlanan ‘Beyaz Futbol’ adlı programın yorumcularından biri olan Rasim Ozan Kütahyalı, canlı yayında söylediği “Kusturmalı Boşnak saksosu” şeklinde ırkçı ve belden aşağı sözleri ile Boşnaklar’a hakaret etmişti. Yaşanan bu olayın ardından görevine son verilen Rasim Ozan Kütahyalı için dün yayınlanan programda dikkat çeken ifadeler kullanıldı.

3-3 sona eren Beşiktaş – Fenerbahçe maçının ardından programın moderatörü Ertem Şener, Rasim Ozan Kütahyalı’nın derbinin skorunu bilmesi üzerine bir konuşma yaptı. Ardından eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar da Rasim Ozan Kütahyalı hakkında olumlu bazı açıklamalarda bulundu. 

Rasim Ozan Kütahyalı için dün akşam yayınlanan programda kamuoyu yoklaması yapıldığını öne süren Boşnaklar, Kütahyalı’nın sözlerini hatırlatarak derneklere tepki için çağrıda bulundu.

“Biz Boşnaklara Hakaret Eden Rasim Ozan Kütahyalı skoru bilmiş diye yazanlar biz Boşnaklar bu şahsiyeti istemiyoruz” şeklinde atılan bir çok mesaja, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sosyal medya adresi de etiketlendi.

Kanal yönetimi daha önce de Rasim Ozan Kütahyalı’yı geri getirmeye çalışmış ve Ertem Şener bazı açıklamalar yapmıştı. Ancak Boşnak yurttaşların tepkileri nedeniyle bu girişim sonuçsuz kalmıştı.

İşte o paylaşımlar:

b1.jpgb2.jpgb3.jpgb4.jpg

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.