'BOTAŞ, Katar ya da BAE'ye satılacak' iddiası!

'BOTAŞ, Katar ya da BAE'ye satılacak' iddiası!

Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında yer alan BOTAŞ’ın satışı için hazırlık yapıldığı iddia edildi.

BOTAŞ’ın satışı için hazırlık yapıldığı, muhtemel alıcılar arasında Katar ve BAE’nin de bulunduğu çeşitli ülkeler olduğu iddia edildi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, iktidarın “BOTAŞ’ı satmaya hazırlandığı” yönünde bir paylaşım yaptı, Yeniçağ Gazetesi’nde bugün yayınlanan bir haberde de satışla ilgili yeni iddialar öne sürüldü.

Lütfü Türkkan dün sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda BOTAŞ’ın satılmasına yönelik haberler olduğunu belirterek, “BOTAŞ’ı da satmaya hazırlandıkları haberleri geliyor. Yaparlar mı dersiniz?” sorusunu yöneltti.

Yeniçağ’da yayınlanan Fatih Ergin imzalı habere göre ise, Varlık Fonu’nda yer alan son varlıklardan olan BOTAŞ’ın satılacağı iddiası ile ilgili “üst düzey yetkililer dikkat çeken bilgiler” alındığı belirtildi. Haberde, “İktidar sürekli zarar ettirilen BOTAŞ’ı kaynak yaratmak için satılığa çıkarmaya karar verdi. Dev kuruluşun satışı için aralarında Katar ve BAE’nin de olduğu ülkelerle görüşmelere başlandığı ifade edildi” denildi.

 

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARINDAN

 

Botaş, 1,83 milyar lira olan sermayesinin tamamı Türkiye Varlık Fonu A.Ş. adına kayıtlı olan ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir İktisadi Kamu Kuruluşu. Genel Müdürlüğü Ankara Bilkent’te bulunan BOTAŞ, yıllık yaklaşık 20 Milyar TL cirosu ile Türkiye’nin en büyük kuruluşları arasında yer alıyor. 

 


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.