Boydak: 12 yaşındaki kızım sorgulandı

Boydak: 12 yaşındaki kızım sorgulandı

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak dün attığı tweette, "12 yaşındaki kızıma ve eşime ne maksatla eğitim gördüğü okulda siyaset ve propaganda sorgusu yapıldı acaba, vicdanlara havale ediyorum" dedi. Boydak daha sonra bu tweetini sildi.


Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin özel okul, yurt ve dershanelerde öğrencileri sorguladıkları haberlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Velilerin tepki göstermesi sonrası ortaya çıkan konu ile ilgili son olarak Türkiye’nin sayılı holdingleri arasında yer alan Boydak’ın CEO’sundan geldi. 
 
Boydak Holding CEO’su Memduh Boydak, twitter adresinden kendi kızının da sorgulandığını duyurdu. Bu açıklamanın medyada yer bulması üzerine Boydak daha sonra bu tweetini sildi ve “Okul sorgusu beyanımı sildim. Toplumda yoğun tepki gören bu uygulamanın diğer velileri ve insanları rahatsız etmemesi düşüncesidir” diye yazdı.

KONU MECLİS GÜNDEMİNDE
 
Öte yandan sorgu konusu siyasetin de gündeminde. Son olarak MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Müfettişlerin öğrencilere “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı? Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu? gibi soruların sorulduğu doğru mudur? Bu sorular ne amaçla hazırlanmıştır?” soruları yer aldı.
Öğrencilerin müfettişler tarafından sorgulandıkları iddiası ilk olarak Adana’da gündeme geldi. Sonrasında Sivas ve Kahramanmaraş’ta de benzer gelişmelerin yaşandığı gündeme geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.