Boydak kardeşlere ceza yağdı

Boydak kardeşlere ceza yağdı

Son Dakika… Boydak kardeşlere verilen hapis cezaları belli oldu. İşte o cezalar;

FETÖ’den yargılanan Boydak Holding yöneticilerinin cezası açıklandı

Eski Boydak Holding yöneticilerinden Memduh Boydak, yargılandığı FETÖ davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir diğer eski yönetici Hacı Boydak'a ise 11 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Boydak Holding’e ise müsadere (el koyma) kararı verildi.

HOLDİNG eski yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’a 11 yıl 10 ay 15 gün; Memduh Boydak’a 18 yıl, Şükrü Boydak’a 10 yıl, tutuksuz yargılanan Mustafa Boydak, Erol Boydak, Bekir Boydak, İlyas Boydak ve Murat Bozdağ’a ayrı ayrı 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi; eski çalışanlardan Halit Bayhan ise beraat etti.

Boydak Holding'e, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kayyum ataması yapılmıştı. Holding ve bağlı şirketlerin denetimi TMSF'ye geçti. Boydak Holding'in eski yöneticileri de tutuklanmıştı.

1957 YILINDA KURULDU

Temeli 1957 yılında Kayseri'de atılan Boydak Holding bünyesinde 34 şirket bulunuyor. 8 ayrı sektörde faaliyet gösteren Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi,Hes, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor.

13 BİN KİŞİ BÜNYESİNDE ÇALIŞIYOR

Boydak Holding bünyesinde çalışan kişi sayısı 13 bin... İç pazarın yanı sıra 140'ı aşkın ülkeye ihracat da yapan Boydak Holding İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 7, ikinci en büyük sanayi kuruluşu listesinde ise 2 şirketi ile yer alıyor.

MÜLKİYET DEVLETE GEÇİYOR

Müsadere, bir şeyin mülkiyetinin devlete geçmesini sonuçlayan bir yaptırım anlamına geliyor. Diğer bir deyimle işlenen bir suç karşılığı olarak, suçlunun malvarlığının tamamı veya bir bölümü üzerindeki mülkiyete son verilmesi ve bu mülkiyetin kamusal bir teşekküle (devlete) devredilmesi anlamına gelen ve bir yaptırım çeşidi olarak biliniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.