Böyle İhale ne görüldü, ne duyuldu

Böyle İhale ne görüldü, ne duyuldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 985 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan BMC için bugün düzenlenen ihalede tek teklif geldi. Teklif sahibi ise Ethem Sancak'ın sahibi olduğu Es Mali Yatırım ve Danışmanlık. Ancak Sancak'ın ilk teklifi sadece 540 milyon lirada kaldı. İhale Komisyon Başkanı Hamit Sarı'nın ısrarları sonucunda da önce 700 milyon liraya, sonra 725 milyon liraya çıktı. Cuma günü son pazarlıklar yapılacak. Öte yandan ihalede Sancak ile komisyon başkanı Sarı arasındaki pazarlıklar sırasında ilginç ve gülümseten diyaloglar gerçekleşti.


TMSF, Çukurova Holding'in Interbank'tan kaynaklanan borçları nedeniyle BMC yönetimine Mayıs 2013'te el koymuş ve arkasından satışa çıkarmıştı. İlk ihalenin 10 Nisan'da düzenleneceği açıklanmış, ancak ihale bugüne ertelenmişti.

BAŞINDAN SONUNA İHALE...  
 
* İhalede tek teklif sahibi olan Es Mali Yatırımlar muhammen bedelin çok altında kalarak 540 milyon TL önerdi.  
*Komisyon Başkanı ise teklifin çok düşük olduğunu ve artırılması gerektiğini söyledi

*Şirket teklifi 550 milyon liraya yükseltti

*Komisyon başkanı yeniden değerlendirilmesini istedi

*Ethem Sancak 'bir yorum yapmak' istiyorum dedi ve şunları söyledi:

"BMC ülkemiz için çok önemli bir marka. Kaç zamandır sizin uzmanlar da işin içinde ve bu firma 3-4 yıldır çalışmıyor. Ayağa kaldırılması için de çok büyük bir sermaye gerektiriyor. 5-6 aydır bu işle ilgilendiğimi beyan ediyorum. Bir çok kere gelip inceledik. Bizim kendi açımızdan belirlediğimiz ekonomik değer. Ancak yine de daha mantıklı yaklaşım açımızdan teklifimizi 650 milyon liraya çıkarıyoruz.
 
BMC 985 MİLYON LİRAYA SATILIK
 
*Ethem Sancak'ın konuşması sırasında ağzından yanlışlıkla 700 milyon TL ifadesini kaçırmasının ardından komisyon başkanı gülerek 700 milyon TL'ye çıkartılmasını istedi

*Ethem Sancak bu talebin ardından fiyatı 700 milyon TL'ye yükseltti.

*Teklifin muhammen bedelin çok altında olması nedeniyle Başkan yine artırılmasını istedi. Bunun üzerine Es Mali Yatırım düşünmek için mola aldı.  

* Moladan sonra Sancak, '710 milyon TL ile final yapıyoruz' dedi.

* Komisyon başkanının yine fiyat artırılması talebi üzerine Sancak, "Cuma günü zaten bizi pazarlığa çağıracaksınız" dedi.

* Komisyon Başkanı: "Yeni rakamlar istiyoruz, ne diyorsunuz? Muhammen bedelin altındaki rakamlarda risk oluyor" dedi.

* Sancak son olarak 725 milyon TL önerdi.

* Başkan da ihalenin bu fiyat üzerinden Fon Kurulu'nun onayına sunulacağını ve Cuma günü tekrar görüşüleceğini söyledi.  

2010 YILINDA KURULDU
 
ES Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş. Ekim 2010’da kuruldu. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirketin sermayesi  39 milyon 752 bin TL. Şirketin yönetim kurulu başkanı ise Ethem Sancak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.