Bozguna uğrayıp sırra kadem basan Paşinyan günler sonra ortaya çıktı

Bozguna uğrayıp sırra kadem basan Paşinyan günler sonra ortaya çıktı

Azerbaycan tarafından büyük bir bozguna uğrayıp kaçan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan günler sonra Facebook üzerinden açıklamada bulundu.

Ermenistan 25 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef aldı ve sivilleri katletti. Bu saldırıdan sonra kendisini savunmaya geçen Azerbaycan yaklaşık olarak 250 yerleşim yerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Son olarak Şuşa'yı da kurtararak Erivan yönetimini iyice köşeye sıkıştıran Azerbaycan Dağlık Karabağ'a çok yaklaştı.

Eli kolu bağlanan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bu gelişmenin ardından Rusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile anlaşma imzalayarak yenilgiyi kabul etti.

 

MUHALEFET İSTİFAYA DAVET ETTİ

 

Dağlık Karabağ anlaşmasından sonra eleştirilerin hedefi haline gelen Paşinyan'ın kaçtığı belirtilirken, ülkede Paşinyan aleyhine protestolar düzenlendi. Muhalefet partileri bir araya gelerek Paşinyan'ı istifaya davet etti ve bunun için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurguladı.

Ermeni basını Paşinyan'ın sokağa çıkması durumunda linç edileceğini belirtirken, Paşinyan günler sonra Facebook üzerinden açıklamada bulundu.

Paşinyan yaptığı açıklamada, "Eğer anlaşma metinini imzalamasaydım 20 bin Ermeni askeri kuşatmaya düşecekti. Şu anda en önemli konu Karabağ'ın statüsüdür. Artsakh'ın bağımsızlığının tanınması en önemli öncelik olmaya devam ediyor. Bunun için daha ciddi nedenlerimiz var" ifadelerini kullandı.

 

"EN ÖNEMLİ KONU DAĞLIK KARABAĞ'IN STATÜSÜDÜR"

 

Paşinyan açıklamalarının devamında, "Şu anda en önemli konu Dağlık Karabağ'ın statüsüdür. Dağlık Karabağ'ın bağımsızlığının tanınması en önemli öncelik olmaya devam ediyor. Bunun için daha ciddi nedenlerimiz var" dedi.

 

ERMENİ KANALLARI AÇIKLAMAYA YER VERMEDİ

 

Öte yandan Ermenistan'da yayın yapana kanallar Paşinyan'ın Facebook üzerinden yaptığı yayını vermedi. Haber yapan sitelerde de Paşinyan'ın konuştuğu sırada konuyla ilgili bir haber yer almadı.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.