Brand Week İstanbul’un önemli konukları

Brand Week İstanbul’un önemli konukları

İletişim ve pazarlama dünyasının inovatif zihinlerini ve yaratıcı projelerini buluşturan Brand Week Istanbul, bu yıl da Türkiye pazarlama ve iletişim endüstrisini, önemli konuklarıyla buluşturuyor.

Son yıllarda ekonomi ve finans merkezi olarak hızla yükselen İstanbul’u, sahip olduğu büyük potansiyelle bir yaratıcılık üssü olarak konumlandırmak isteyen Brand Week İstanbul, fikirleri ve markalarıyla geleceği bugünden yaratmak isteyenlere ilham verecek bir haftaya hazırlanıyor!

 

Organizasyon bu yıl yedinci kez 4 – 8 Kasım 2019 tarihleri arasında Zorlu PSM’de kapılarını açıyor. Her yıl farklı bir tema altında kültür, toplum ve iş dünyasını ağırlayan etkinlik, bu yıl ‘Geleceği Tasarlamak’ temasıysa adından söz ettirecek. Brand Week Istanbul, Felis Ödülleri, Lovemarks Ödül Töreni, Fark Yaratan Kadınlar, Brand Academy Sertifika Programı, Marka İkonları Yürüyüşü, Portfolyo Buluşmaları ve özel networking toplantıları gibi geleneksel yan etkinliklerinin yanına bu yıl geleceği belirleyecek teknolojilerin sergilendiği FutureTech ve Instagram yıldızlarını bir araya getiren Insta Day gibi yenilikler ekliyor.

 

İSTANBUL’DA YENİ BİR LİDER

 

2013 yılında ilk kez gerçekleşen Brand Week Istanbul’un hedefi ilk günden bu yana İstanbul’u bölgesindeki yaratıcı potansiyellerin ve cesur yeni dünya fikirlerinin başkenti haline getirmekti. İstanbul’un simgesel bir coğrafya olarak vaat ettikleri, yaratıcı endüstrilerin yetenek ve vizyonuyla buluştuğunda ortaya çıkabilecek gelecek imkanları da çok daha ilham verici oluyor. Buradan hareketle Brand Week İstanbul’un açılış konuşmacısı 23 Haziran İBB Başkanlığı kampanyasıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olacak. İmamoğlu, 6 Kasım’da katılımcılarla bir araya gelerek hepimizin paylaşacağı bir İstanbul resmi çizecek. Kentin Geleceğini Tasarlamak başlıklı konuşmasının ardından da sahneyi psikoloji, sosyoloji, kültürel antropoloji ve pazarlamanın buluştuğu noktada konumlanan uzmanlığıyla öne çıkan Dünya Çapında Arketipik Keşifler Kurucusu Prof. Dr. Clotaire Rapaille’a bırakacak. Rapaille’yı takip edecek isimse 1990’lı yıllardan itibaren yaratıcı endüstrilerin yetenek ve fırsat eşitliği çerçevesinde ülke ekonomisinde yer edinmesi için çalışmalarda bulunan, İngiltere Eski Başbakanı Tony Blair’e, kültür bakanlarına ve Londra belediye başkanlarına danışmanlık vermiş Creative England kurucusu John Newbigin olacak.

 

EN TEPEDEKİ YARATICI İSİMLER

 

Geleceği Tasarlamak temasını sanat, teknoloji, iş dünyası, bilim ve eğlence dünyasından farklı perspektiflerle ele alan Brand Week Istanbul’un katılımcıları bu isimlerle sınırlı değil. 1976 yılından itibaren Silikon Vadisi şirketleri başta olmak üzere pek çok Fortune 500 şirketine kurumsal kimlik tasarlayan, Apple’ın efsanevi logo tasarımcısı Rob Janoff; M87 Kara Deliği ekibinden 200 bilim insanı içinde tek Türk bilim insanı olarak yer alan Astronomi ve Astrofizik Bölümü Profesörü Feryal Özel; dijital dönem öncesinde reklam dünyasının en etkili ve yaratıcı isimlerinden biri olan, stratejileri ve içgörüleri bugün de sektöre yön vermeye devam eden Dave Trott; Be More Pirate kitabının yazarı ve girişimci, dünyanın ilk interaktif multi-platform televizyonu Dubplate Drama’nın kurucusu Sam Conniff; NASA’nın komplike kavramlar ve zorlu araştırmalarını yaratıcı hikayelere dönüştürerek insanlığa sunan iletişim profesyoneli Dan Goods; bugün kullandığımız pek çok teknolojinin mimarı ve Carnegie Mellon Üniversitesi Yapay Zeka ve İnsan-Makine Etkileşimi Enstitüsü profesörü Zohn Zimmerman, CERN-ATLAS Deneyi Ülke Temsilcisi ve CERN-CAST Deneyi Takım Lideri Serkant Ali Çetin, Garanti Bankası Eski CEO’su ve Selendi Şarapları Kurucusu Akın Öngör ve iyzico Kurucusu Barbaros Özbuğutu da oyunu bozan ve 20’nci yüzyıldan kalma öğretilere meydan okuyan katılımcılar arasında.

 

SÜRPRİZ KİŞİLER

 

Aktivist genç kuşaklar ve sorunlara yaratıcılıkla dikkat çeken aktivist sanatçılar uzun yıllardır olduğu gibi bu yıl da Brand Week Istanbul gündeminde. «Yatak Performansı – Yükü Taşı» çalışmasıyla dikkat çeken, kadınların yaşadıkları cinsel ve psikolojik tacizleri sanat çalışmalarının merkezine koyan aktivist performans sanatçısı Emma Sulkowicz; Forbes dergisinin kadın liderliği konusunda dünyanın en etkili uzmanı olarak gösterdiği, Thinker ve Global Gurus nazarında en iyi 50 liderlik koçundan biri olan yazar ve konuşmacı Sally Helgesen; ödüllü bir düşünce lideri olan veOgilvy & Mather’ın Global Kültürel Strateji uygulamasını kuran Nazia Du Bois; Laundry Service and Cycle, Globalden Sorumlu Kreatif Başkanı Leo Macias; tasarladığı online ve offline oyunlarla toplumsal farkındalığı artırma çalışmaları yapan New School Parsons Art and Design School profesörlerinden John Sharp; İstanbul’un son 40 yıllık tarihindeki en yüksek yerel seçim oy oranını elde ederek başkanlığa ulaşan Ekrem İmamoğlu’nun kampanya sürecini tasarlayan ve yöneten Necati Özkan; yaşama, kültüre ve doğaya tekil bir tüketici perspektifindense çoğul bir vatandaş perspektifinden yaklaşmayı öneren The New Citizenship Project Kurucusu Jon Alexander geleceğin yalnızca teknolojik imkânlar artırılarak değil; değerler, dayanışma ve yaratıcılık ekseninde tasarlanması gerektiğini savunacaklar.

 

MARKALAR VE TÜKETİCİLERİN DÜNYASI

 

Brand Week İstanbul her yıl olduğu gibi bu yıl da değişen insana, kültüre ve topluma yönelik birçok araştırmanın lansmanına sahne olacak. Future Bright Research Kurucu ve Yönetici Ortağı Akan Abdula, Türklerin Bilinçaltında 20.000 Fersah başlıklı sunumuyla Türk insanının bilinmeyen personalarını açıklarken, Instagram Pazarlama Operasyonları Direktörü Trevor Johnson da görsel kültür platformunun Türkiye’deki yansımalarının izini sürecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.