Brand Week’te dolu dolu bir gün

Brand Week’te dolu dolu bir gün

İletişim ve pazarlama dünyasının önemli kişilerini buluşturan Brand Week İstanbul ikinci günde de dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Etkinlik bugün yapımcı Fatih Aksoy, müzisyen Zeynep Bastık ve Serenay Sarıkaya gibi ünlü isimleri ağırladı.

Geçtiğimiz sezon başlayan Serenay Sarıkaya’nın ‘Alice’ olarak izleyici karşısına çıktığı ve iki saat içinde biletleri tükenen Alice Müzikali oyuncularından başarılı oyuncu Serenay Sarıkaya, ID İletişim Kurucusu Ayşe Barım, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Murat Abbas ve BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe’nin katılımıyla gerçekleşen oturumda Alice’in çok kısa bir hazırlık sürecinden sonra hayata geçtiği ve uluslararası standartlarda gerçekleştirilen bir iş olduğu vurgusu yapıldı.

 

 

Hem prodüksiyonu hem hikaye anlamında bakıldığında dünyadaki müzikaller skalasında çok iyi bir yere oturduğu dile getiren Murat Abbas, Alice’in Aralık sonu itibari ile 100.000 bilet satışını gerçekleştirerek Türkiye’de en fazla bilet satan etkinlik olacağını duyurdu.

 

 

Serenay Sarıkaya, “Alice’in bütün süreci benim için çok heyecanlıydı. Bu salona ilk geldiğim günü hiç unutamıyorum. Buradaki dansçı seçmelerine özellikle katılmak istemiştim. Tek başıma, koca salon bomboştu.  O kadar etkilendim, o kadar heyecanlandım ki ağlamadan duramadım.  Çünkü gerçek olamayacak kadar güzel bir rüyaydı. Bunun gerçek olduğunu bilmek, yaşamak ve görmek muazzam bir duygu.  İşin içine girdikçe de, o hazırlık süreçleriyle birlikte heyecanımız daha da arttı. Her defasında sahneye çıkana kadar ne kadar büyük bir şey yaptığımızı tarif edemediğimiz güzel bir rüya yaşıyoruz. O yüzden çok mutluyum." dedi

 

ÜNLÜ DİZİ YAPIMCISINDAN DÜŞÜNDÜREN TESPİTLER

Pek çok başarılı televizyon yapımının arkasındaki isim olarak tanınan yapımcı ve yönetmen Fatih Aksoy, yarattığı işlerin yurt dışı adaptasyonları olmasına rağmen yakaladıkları başarı için, önemli olanın insanın var olduğu günden beri değişmeyen meselelere değiniyor olmasına bağladı. Habil Kabil’den beri devam eden kardeşlik meselesi, aşk meselesi, anne baba olma meselelerinin global meseleler olmasının altını çizdi. Şu an üçüncü sezonu ile büyük bir izleyici kitlesine sahip olarak yayın hayatına devam eden FOX TV dizisi “Kadın” üzerinden verdiği örnekle durumu anlatan Aksoy, Japonya’dan adapte ettikleri bu hikayenin Japon televizyonlarında 11. bölümde final yaparken Türkiye’de 70’den daha fazla bölüm yayınlanmasını ve hala devam edebilmesini de Türkiye izleyicisinin bu konulara olan ilgisi ile açıkladı.

 

 Türkiye’de yapılan dizilerin yurt dışına satılmasının oyunculuk ve yazarlık noktasında üretimdeki kişileri de etkilendiğini belirten katılımcılar, Türkiye’de izlenen ve uzun soluklu olan işlerin yurt dışında da izleyici karşılığı olduğunu belirttiler. Globalde henüz uzak doğu pazarında varlık gösterilemediğini de belirten katılımcılar, öncelikli hedeflerinin Çin ve Japonya pazarına girerek dizilerin ve Türkiye’nin tanıtımını burada da gerçekleştirmek istediklerini vurguladılar. 

 

ZEYNEP BASTIK PROJESİNİ ANLATTI

Günün son oturumunda yer alan ve seslendirdiği şarkılarla kısa sürede büyük bir hayran kitlesine ulaşan Zeynep Bastık, başarısının sırrını çok samimi, doğal ve bir şey planlamadan ortaya çıkarılan ama aslında çok da özenli çalıştığımız bir proje. Başladığımız günden bugüne de bu samimiyetin izleyenlerimize geçtiğine inanıyoruz.” dedi.  Türkiye’nin her yerinden amatörce müzik yapan herkesi kanalına aldığı ve onlara tek şarkı söyleme fırsatı sunduğu “Açık Koltuk” projesi için çok heyecan duyduğunu belirtirken, bu projenin amacını; genç ve yetenekli insanlara seslerini duyurma fırsatı vermek ve kendilerine uyarlayarak birçok genci bir araya toplayıp genç müzik üreticileri topluluğu kurmak, bu kolaylığı herkese yaşatmak olarak tanımladı.

 

 

NASA’DA ÇALIŞMANIN ZORLUKLARI

 

NASA Jet Propulsion Laboratory, Kreatif Direktörü Dan Goods, sunumunda tasarım okulundan mezun olduğu andan başlayarak NASA’da çalışma hikâyesini anlattı. Los Angeles’da bulunan bir NASA laboratuvarına başvuru yaptığı süreci de katılımcılarla paylaşan Goods, bu laboratuvarda artık 7 bin kişilik bir ekibe yöneticilik yapıyor. Goods, ekipte çok farklı disiplinlerden gelen bilim insanlarına hikâye anlatma ve anlayışı geliştirme çerçevesinde temel sorular sorarak anlamayı kolaylaştırdıklarını ifade etti.

 

 

Anlaşılması güç, teknik konuları merak ve ilgi uyandıracak şekilde sunmanın yaratıcı yollarını kendi yöntemiyle anlatan Goods, gezegenleri bilmeyen insanlara daha kolay anlatmak için posterler hazırladıklarından bahsetti. Yaz aylarında dev bir robotu Mars’a göndereceklerini de belirten Dan Goods, Jüpiter’e gönderdikleri uydudan da inanılmaz görüntüler elde ettiklerini belirtirken, “Sadece bildiklerimize bakacak olursanız yalnızca büyüteçle bakmanız gerekir. Görünmez bir dünya bizi çevreliyor. Bence bu dünyada önemliyiz ve bunu unutmamamız gerekiyor.” diyerek sahneden ayrıldı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.