Bronzlaşmak uğruna kulağından oldu

Bronzlaşmak uğruna kulağından oldu

Gençliğinden beri solaryuma giden genç kadının kulağının arkasında çıkan bir şişlik, hayatını bambaşka bir hale getirdi...

Anthea Smith, 14 yaşından beri solaryuma giren bir kadın.

Şu anda 43 yaşında olan Anthae'nın, bronz ten takıntısı 14 yaşlarında başlamış ve o günden beri sürekli solaryuma gitmiş.

İki çocuk annesi olan Anthea, ilk önce kulağında kırmızı bir şişlik fark etmiş.

2010 yılında kulağında kırmızımsı bir şişlik fark eden kadına, doktora gittiğinde bunun siğil olduğu söylenmiş ve göz ardı edilmiş. "Doktorum beni yüz üstü bırakmış gibi hissediyorum. Ne de olsa aradan 5 yıl geçti. Çok daha önce fark edilebilirdi."   

kadin-kulagindan-oldu-siyastecafe.png

Daha sonralarda siyahlaşan kulağı için hastaneye giden kadın, 3. evre cilt kanseri olduğunu öğrenmiş.

2015 yılında Antehea'ya, bir çeşit cilt kanseri olan melanoma teşhisi konmuş. "Bende bulunan melanoma başlangıcı herkeste görülmeyen türden. Bugüne kadar hiçbir kaynağa geçmemiş ve ilk bende böyle başlamış. Doktora ilk gittiğimde şişlik çok kaşınıyordu ama dermatolog dert etmememi, sadece bir siğil olduğunu söyledi." 

Plastik cerrah'ın endişelenmesi üzerine bir başka doktora daha giden Anthea'nın, tedavi sürecine 2015 yılında başlanmış. 

Doktorunun sözüne güvenen Anthea, şişliği göz ardı etmiş fakat daha sonralarda kulağı daha da çok şişmeye başlamış. Bunu fark eden kuaförü tekrar doktora gitmesini söylemiş fakat Anthea tavsiyeye uyup doktora gittiğinde yine şişliğinin bir siğil olduğu cevabını almış. Daha sonralarda siğilinden utanmaya başlayan Anthea, kulağını kapatacak asimetrik bir saç kesimi bile yaptırmış. "Her sabah uyandığımda yastığımda kan lekeleri oluyordu" diyen Anthea'yı ikinci kere gittiği doktor, siğilinin alınması için bir plastik cerraha yönlendirmiş.

kadin-kulagindan-oldu-siyastecafe12.png

32 kez radyoterapi almak zorunda kalan Anteha'nın, en sonunda kulağı kesilmek zorunda kalınmış.

2 uzun operasyon ve 32 radyoterapiden sonra Anthae'nın kulağının kesilmesi gerektiğine karar verilmiş.

Anthea'nın ilk önce yalnızca dış kulağı kesilmiş. Daha sonra ise tamamen duyamacağı şekilde kulağının hepsi alınmış.

"Garip gelebilir ama kulağım ilk kesildiğinde bir uzaylı gibi göründüğümü hissediyordum. Kafamın yanında kocaman bir delik vardı."

kadin-kulagindan-oldu-siyastecafe11.png

Şimdilerde iyileşen Anthea, solaryumun tüm ülkelerde yasaklanmasını istiyor.

Kulağı olmadığı için duyma ve denge problemleri çeken Anthae, bugün geldiği hal için kendisini ve bilgisiz olmasını suçluyor. "Asıl amacım solaryumun tüm ülkelerde yasaklanması. En azından Amerika'da yasaklatarak başlayalım. Solaryum gerek duyulan bir şey değil" diyen Anthea'nın, kanserin geri gelebileceği konusunda ise hala çekinceleri var.

kadin-kulagindan-oldu-siyastecafe1.png

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.