BRUNSON SERBEST

BRUNSON SERBEST

ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson hakim karşısına çıktı. Dünyanın yakından takip ettiği duruşma başladı. İşte son durum ve haberin ayrıntıları;

ABD'li papaz Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı. Brunson'ın davası 10.30 sularında başladı.

Brunson'ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne geldi. Dava saat 10.30 sularında başladı.

14.00 - DURUŞMA YENİDEN BAŞLADI

Amerikalı Papaz Brunson davasında, Brunson'un tanıkları dinlendikten sonra verilen aranın ardından duruşma yeniden başladı.

15.10 - SAVCI MÜTAALASINI VERİYOR

Savcı, Amerikalı Papaz Brunson davasında mütaalasını veriyor.

ABD’li rahip Brunson dolardaki düşüşe göre serbest kalacak. Dolardaki düşüş ise sabah saatlerinden beri devam ediyor.

Dolar ve Euro’da hareketli saatler yaşanıyor. Brunson’un bugün yapılacak duruşmanın ardından serbest kalacağı iddiaları doları düşürdü.

Rahip Brunson'ın bugün yapılacak duruşması öncesi dolar kuru bu sabah uluslararası piyasalarda 5,90 TL seviyesini görerek düşüşe geçti. Euro ise 6,90 seviyesinin altında günde başladı.

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın bugün yapılacak duruşmasıyla ilgili iddiaların ardından dün akşam saatlerinde 5,90 TL'ye dek inen dolar/TL, yeni güne de aynı seviyeden başladı. Kur bu sabah uluslararası piyasalarda 5,90 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro ise 6,86'dan güne başladı.

Dövizde yaşanan gelişmeler referans alındığında hala hakim karşısında olan ABD'li Papaz'ın serbest kalma durumunun piyasalarda satın alındığı gözleniyor.

Türkiye'de 'casusluk ve terör suçlamaları' iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen, tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson yargılanmak üzere Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne götürüldü.

Washington ve Ankara arasında varılan gizli bir anlaşma sayesinde iki yıldır tutuklu bulunan Amerikalı rahip Andrew Brunson'ın cuma günkü duruşmada hakkındaki iddiaların düşürülüp serbest bırakılacağı ileri sürüldü.

AJAN PAPAZ SERBEST Mİ KALACAK?

NBC'nin Beyaz Saray kaynaklarına dayandırdığı haberde Amerika Birleşik Devletleri'nin rahibin serbest bırakılması karşılığında Türkiye'ye uyguladığı ekonomik baskıyı hafifletme sözü verdiği belirtildi.

Trump yönetimi 12 Ekim'de görülecek duruşmada Brunson'un tahliye edilmesi konusunda umutlu. Ancak ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada Türk hükümeti ile rahibin serbest bırakılması için yapılan herhangi bir anlaşmaya dair bilgi olmadığı söylendi.

ANLAŞMA VAR DETAY YOK

Başkan Yardımcısı Mike Pence de arada bir anlaşma olmadığını onayladı ve "Türkiye'de yıllardır haksız yere hapsedilen bu iyi insanın özgürlüğüne kavuştuğunu görmeyi ümit ediyoruz." dedi. Başkan Yardımcısı Brunson'un evine dönmesi için gereken her şeyi yapacaklarını ve mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Washington'daki Türk büyükelçiliği ise bu konudaki soruları yanıtlamadı. Rahip Brunson'ın ailesinin de konuyla ilgili henüz bir yorum yapmak istemediği kaydedildi.

NBC'nin haberinde, Trump yönetiminden üst düzey yetkililerin Türkiye'deki muhatapları ile vardıkları anlaşmanın detaylarına yer verilmedi.

ABD TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR

Haberde, ismi belirtilmeyen Amerikalı yetkililerden biri, "Biz Pastör Brunson'ın suçsuz olduğuna inanıyoruz ve cuma günü yapılacak duruşma, bu Amerikan yurttaşını özgürlüğüne kavuşturmak için bir başka şans." dedi.

Savcı mütalasında Rahip Brunson hakkında adli kontrolün kaldırılmasını istedi.

16.00-10 YIL HAPİS İSTENDİ

Öte yandan Savcı, mütalasında Rahip Brunson hakkında 10 yıl da hapis cezası istedi.

SAVCI ADLİ KONTROL KARARININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla tutukluluğu ev hapsine çevrilen ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, 4'üncü kez hakim karşısına çıktı.

İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve öğlende verilen aranın ardından tekrar devam edilen davanın duruşmasında, savcı Brunson hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasını talep etti.

BRUNSON BERATİNİ İSTEDİ

ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson, İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen davanın bugünki duruşmasında verdiği ifadede, "Ben masum bir insanım. Türkiyeyi seviyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Rahip Brunson davasında mahkeme heyeti, karar verilmek üzere duruşmaya ara verdi.

16.25- SERBEST BIRAKILDI

10.30'da başlayan dava sonuçlandı. Rahip Brunson serbest bırakıldı. Mahkeme Brunson'un 3 yıl 1 ay 5 gün cezalandırılmasına karar verdi. Brunson'un aldığı ceza, yattığı hapis cezasına sayıldı. Ayrıca Brunson'ın ev hapsi ve yurtdışı yasağı da kaldırıldı. 

17.40-BRUNSON UÇAKTA 

Reuters, Brunson'un ABD'ye gitmek üzere uçakta olduğunu duyurdu. 

siyasetcafe.com

 

 

bahceli-024.jpg

diyanetcola.jpg

krizyok-001.jpg

trump-008.jpg

zekeriyaoz.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.