Brunson'un tahliyesine ilişkin Hükümetten flaş açıklama

Brunson'un tahliyesine ilişkin Hükümetten flaş açıklama

Sıcak Gelişme… Amerikalı Papaz Brunson’un tahliye edilmesinin ardından hükümetten ilk açıklama geldi. İşte hükümetten yapılan o açıklama ve haberin ayrıntıları;

ABD ile Türkiye arasında gerilime yol açan ve büyük bir krize neden olan Brunson bugün görülen davanın ardından resmen tahliye edildi. Tahliyesine ilişkin hükümetten ilk açıklama geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Papaz Brunson'un tahliye edilmesine ilişkin, "Bağımsız Türk yargısı bir karar almıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı suçlamasıyla yargılanan ABD'li rahip Andrew Brunson'un 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alarak tahliye edilmesine ilişkin, "Bağımsız Türk yargısı bir karar almıştır. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

HAYIRLI OLMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

Sivas'ta belediye tarafından yaptırılan konutların açılışının ardından yaptığı konuşmada ABD'li rahip Andrew Brunson'un yargılandığı casusluk davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurum, "Biz geçmişte de Türk adaletinin bağımsız olduğunu söylüyoruz. Bundan önceki karara da bağımsız Türk yargısı almıştır. Şimdi de altını çizerek söylüyorum bağımsız Türk yargısı bir karar almıştır. Herkese hayırlı olmasını temenni ediyoruz" dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.