Bu 7 İlde Her Şey Değişebilir

Bu 7 İlde Her Şey Değişebilir

Yedi il ve bu illere bağlı bazı ilçelerde oy oranları da, kazandığı açıklanan başkanlar da değişebilir.

Yerel seçim sonuçları, aradan üç gün geçmesine rağmen netleşmedi. Birçok il ve ilçede yapılan itirazların sonucu, hem siyasi partilerin oy oranlarını, hem de kazandığı açıklanan belediye başkanlarını değiştirebilecek.


Halen Ankara, İstanbul, Adana, İzmir, Şanılıurfa, Van ve Kütahya'da hem Büyükşehir, hem il hem de ilçe Belediye Başkanlıkları için itirazlar yapıldı. Birçok il ve ilçede seçim kurulları birleştirme tutanakları ile sandıklardan çıkan oyları yeniden değerlendiriyor. 7 ilde son durum şöyle:

ANKARA: Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara'da Melih Gökçek seçimi kazandı. Ancak CHP; 246 sandık sonucuna itiraz etti, yeniden inceleme ve sayım istedi. İki aday arasında oy farkı sadece bir puan düzeyinde olduğu için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının değişme ihtimali bulunuyor.

İSTANBUL: Üsküdar'da ise 9 oyla seçimi kaybeden CHP itirazda bulunup yeniden sayım istedi.

ADANA: 20 bin fark ile MHP'nin kazandığı Adana Büyükşehir için de AK Parti ve CHP itirazda bulundu. Bu ilde de birçok sandığın yeniden sayılması isteniyor.

İZMİR: CHP bu ilde, Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde, AK Parti ise Bayındır ve Karabağlar ilçesinde sonuçlara itiraz etti. Bu ilçelerde kazanan ve kaybeden adaylar arasında 61-200 civarında oy farkı bulunuyor.

ŞANLIURFA: Ceylanpınar ilçesinde 211 oy farkla başkanlığı AKP adayı kazandı. Bunun üzerine BDP seçimlerde usulsüzlük yapıldığını öne sürerek yeniden sayım için itirazda bulundu.

VAN: Gevaş ilçesinde 18 oy farkla seçimi AK Parti adayı kazandı. BDP bu ilçede seçime itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu, sandıkların yeniden sayılmasına karar verdi.

KÜTAHYA: Bu ilde seçimi 3 bin 387 oy farkla AK Parti adayının kazandığı açıklandı. Ancak MHP 5 bin oyun sayılmadığını ve kasıtlı biçimde iptal edildiğini savunarak itiraz etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.