Bu aday önce Üniversiteyi sonra İlkokulu bitirdi

Bu aday önce Üniversiteyi sonra İlkokulu bitirdi

2004-2007 tarihleri arasında hem ortaokul hem de lise sınavlarını vererek mezun olan AKP'Li aday Şevki Demirci, 2006'da ilkokul, 2007 yılında ise lise mezunu görünüyor. Asıl şaşırtıcı olan ise Demirci'nin 1999 yılında üniversite mezunu görünmesi.

AKP Çayırova İlçe Başkanı Şevki Demirci, resmi bilgi ve verilere göre 2006 yılında ilkokulu, 2007 yılında ise liseyi bitirmiş gözüküyor. 2004-2007 tarihleri arasında hem ortaokul hem de lise sınavlarını vererek mezun olan Şevki Demirci, Üniversiteden 1999 yılında mezun oluyor. Ancak mezun olduğu üniversite 1998 yılında sahte mezuniyet belgesi vermekten kapanmış.

Kocaeli Çayırova Gazetesi'nin haberine göre, AKP Çayırova İlçe Başkanı Şevki Demirci il Genel Meclisi üyesi olarak görev yaparken İl Özel İdare Müdürlüğünün resmi internet sitesinde2004 yılında yayınlanan faaliyet raporunda ilkokul mezunu olarak yer aldı. İl Genel Meclisi’nin 2007-2009 tarihleri arasında yayınladığı faaliyet raporunda ise bu kez lise mezunu olarak gösterildi. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde İl Genel Meclisi üyesi seçilen Şevki Demirci bu tarihte yayınlanan faaliyet raporunda ilkokul mezunu olarak yer aldı.

Şevki Demirci 2007-2009 tarihinde yayınladığı faaliyet raporunda lise mezunu olarak gösterilirken, bu değişimde yerel bir gazetede “Demirci ilkokul mezunu mu?” diye yer alan bir haber etkili oldu ve ardından özel İdare’nin resmisitesinde ilkokul bölümü silinerek eğitim durumu liseye çevrildi. Bu haber kısa sürede aynı gazetenin internet sitesinden kaldırılırken, internette başlığı kaldı, içeriği silinmiş oldu. Gazetede aynı tarihler içerisinde haberle ilgili tekzip metni veya her hangi bir yalanlama haberinin yer almaması da dikkat çekti.

İddialara göre bu iki soru cevap beklerken, Demirci’nin Üniversite mezunu olduğuna dair bir belge ortalığı karıştırdı. Şevki Demirci 17 Eylül 1999 tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’da bir diploma aldı. Bu diplomanın üzerinde Uluslararası Amerikan Üniversitesi yazıyordu ve Demirci tüm sınavları başarı ile tamamlayarak İşletme Fakültesi’nden mezun olmuştu. Şevki Demirci 2004 yılında ilkokul mezunu olarak gösterilirken, 2007 yılında lise mezunu oluyor, 17 Eylül 1999 tarihinde Uluslararası Amerikan Üniversitesi’nden nasıl mezun oluyor?

Şevki Demirci’nin diploma aldığı bu üniversite 1998 yılında yani Demirci’nin mezun sayıldığı yıldan bir yıl önce kapatılıyor (!) Gerekçe ise oldukça ilginç! Üniversite sahte diploma verdiği gerekçesi ile kapatılıyor (!) Amerika’da ilkokul-ortaokul ve Liseyi okumadan direkt olarak üniversiteye kayıt yaptırıp mezun olabiliyor musunuz? Diyelim ki oluyor o zaman Türkiye’de üniversite mezunu bir insana neden yeniden ilkokul okutuluyor, ortaokul ve lise için onca eziyet çektiriliyor?

Erdoğan ilkokul mezunu diye adayı dışlamıştı

Başbakan Tayyip Erdoğan 26 Mart 2014'te Kastamonu'nda yaptığı mitingde,"Belediye başkan adayımız yıllarca belediyede ikinci adam olarak çalışmış, fen işlerini yönetmiş, belediye başkanımızın ciddi bir rahatsızlığı var. Bu süreçte yönetimi o götürdü. Orada MHP’nin adayı ortaokul mezunu bir kişi. Belediyecilik deneyimi hiç yok. Bizim adayımız hem üniversite mezunu hem de yıllarca belediyeciliğin içinde yaşamış biri. İnanıyorum Kastamonu halkı bunu değerlendirecektir. Biz merkezi yönetim olarak Kastamonu’ya çok hizmet verdik. Bütün bunları bütünleştirmek istiyoruz" dedi.

İşte o diploma

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.