Bu alışkanlıklar böbrekleri bitiriyor

Bu alışkanlıklar böbrekleri bitiriyor

Uzmanlar yapılan araştırmalar sonucunda fazla protein tüketiminin zamanla böbreklerin bitmesine neden olduğunu açıkladı.

Uzmanlar yapılan araştırmalar sonucunda fazla protein tüketiminin zamanla böbreklerin bitmesine neden olduğunu açıkladı.

Böbrek hastalığı, diyabet ve yüksek tansiyon gibi belirtilerle kendini gösterir. Erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen bu hastalığa neden olan alışkanlıkları sizler için araştırdık.

İşte günlük hayatımızda sıkça yaptığımız ve böbreklerin bitmesine neden olan alışkanlıklar;

FAZLA PROTEİN TÜKETİMİ

Gün içerisinde aşırı miktarda protein ağırlıklı besinler tüketmek böbreklerin bitmesine neden olabilir. Tüketilen fazla protein idrar yoluyla atıldığından zamanla biriken protein, böbrek yapısında geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir. Özellikle vücut geliştirme veya protein ağırlıklı bilinçsiz diyet uygulayanlarda zamanla böbrek yetmezliğine yol açabilir.

BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI

Yapılan araştırmalarda günümüzün en kötü alışkanlıklarından biri ise, bilinçsiz bir şekilde ağrı kesici ve antibiyotik kullanmak. Doktor tarafından önerilmedikçe kesinlikle ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlar alınmaması gerekir. İçerisinde parasetamol bulunan ağrı kesiciler tercih edebilirsiniz.

YETERİNCE SU TÜKETMEMEK

Vücudumuzda bulunan organların sağlıklı bir şekilde çalışması için gün içerisinde 2 litre su içilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.  Susuz kalan vücutta ilk zarar görecek organ böbreklerdir. 1 dakikada kalpten pompalanan kanın yüzde 20'si böbreklerden geçer. Susuz kalan böbrekler kanı pompalayamadığı için alarm verir. Mutlaka gün içerisinde 1,5-2 litre su tüketmelisiniz.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.