Bu avukatlar nereye 'sç..cak'

Bu avukatlar nereye 'sç..cak'

Ankara Adliyesi'ndeki bine yakın avukat ve katibin, Yenimahalle'deki icra binalarına taşınmasının ardından tuvaletlerden yedisi idari personele, biri ise avukat ve katiplere ayrılınca kriz çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı adına tuvaletlere asılan yazılarda,

Ankara Adliyesi'nde görev yapan Ankara İcra Müdürlükleri ile İcra Mahkemeleri, fiziki şartların yetersizliği nedeniyle geçen yıl, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçmişte kullandığı Yenimahalle'deki binaya taşındı.

Ancak yeni binada idari personel ve avukatlar arası tuvalet dağılımı yanlış yapılınca, icra müdürlüklerinde tuvalet krizi ortaya çıktı. Binada bulunan 8 tuvaletin, 7 tanesinin idari personele, 1'inin ise kendilerine tahsis edildiğini dile getiren avukat ve katipler, "İnternette son dönemde hızla yayılan ve fenomen olan bir videoda yaşanan durum, bizim binamızda gerçek oldu. Tuvalet ihtiyacımızı karşılayamadığımız için, işimize konsantre olamıyoruz" dedi.

İHTİYACIMIZI GİDEREMİYORUZ

Ankara İcra Müdürlükleri ve İcra Mahkemeleri'nde bine yakın meslektaşının görev yaptığını dile getiren avukat ve katipler, "İdari personele ayrılan tuvaletlerin her birinde 7-8 tane pisuvar bulunurken, bine yakın çalışanı olan avukat ve katiplerine ayırdıkları tuvalette sadece 2 tane pisuvar var. Yoğun kullanımdan dolayı bizim kullandığımız tuvalette, sürekli olarak temizlik yapıldığı için, biz ihtiyacımızı gideremiyoruz. Bu nedenle hemen yan tarafımızdaki, Yenimahalle Toptancı Hali içinde bulunan kahveye gitmek zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

CEZA YAZISI ASILDI

Şu an tuvaletlere sadece kart okutarak giriş yapıldığını söyleyen avukat ve katipler şunları söyledi:
"Taşındığımız günden bu yana idari personel bize kartını vererek yardımcı oluyordu. Ancak tuvalet kapısına asılan, 'Avukat ve katiplerine bazı Adliye personelinin kimliklerini vermek suretiyle tuvaletleri kullandırdığı anlaşıldığından bahisle; Bundan sonra kimliklerini kullandıran personeller hakkında C. Başsavcılığı tarafından işlem yapılacaktır!' yazısının ardından onlarda bize yardım edemez hale getirildi. Bu yazıyı çok garipsedik. Zaten bugün itibariyle kaldırıldı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.