Bu besini yiyenler 95 yaşını görüyor!

Bu besini yiyenler 95 yaşını görüyor!

Prof. Dr. Canan Karatay beslenme tüyoları vermeye devam ediyor. Ünlü tıp insanı uzun ve sağlıklı yaşamak için mutlaka tüketilmesi gereken besinleri sıraladı.

Beslenme hatta evde kullanılan temizlik malzemeleri konusunda sık sık uyarılarda bulunan Canan Karatay, bu kez de dinç kalmaya yönelik bir dizi önerilerde bulundu. Karatay'ın açıklamaları ilgiyle takip edildi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, sağlıklı ve dinç kalmaya dair bir dizi önerilerde bulundu. Karatay'ın açıklamaları ilgiyle takip edildi.

Beslenme hatta evde kullanılan temizlik malzemeleri konusunda sık sık uyarılarda bulunan Canan Karatay, bu kez de dinç kalmaya yönelik bir dizi önerilerde bulundu.

 

İşte Karatay'ın tavsiyeleri:

 

"Karadeniz insanı bol bol hamsi yiyor ama hamsiyi kızartmamalısınız. Kızartmayın deyince bana kızıyorlar ama kızartınca sağlık için tehlikeli oluyor. Kızartma kanserojendir, tehlikedir.

 

OMEGA 3 DEPOSU


Köy tereyağını sabah akşam yiyebilirsiniz. Sabah akşam eritip içebilirsiniz. Fındık, çay çok önemli. Bol bol fındık tüketip çay içebilirsiniz. Fındık, fıstık, çıtır çıtır, hem kan yapar, hem ısıtır. Fındık doğanın hem mineral, vitamin, karbonhidrat, omega3 deposudur.

 

BOL BOL ÇAY İÇİN


Bunun yanında çay da çok önemli. Bol bol çay içeceksiniz. Şekersiz olmak kaydı ile. Bol bol çay içebilirsiniz. Çay dinç tutar. En güçlü antioksidan vardır içerisinde. Onun için bol bol içmenizde fayda vardır. Çay da kahve de öneriyorum.

 

90-95 YAŞINA KADAR YAŞARLAR


Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz. Yumurta sarı ile beraber bol köy yağı ile beraber yenecek. Kavurmada kuyruk yağı ile beraber yenecek. Bu Anadolu'da adettir, kuyruk yağını eritip içerler ve de 90-95 yaşına kadar yaşarlar.

 

TRANS YAĞLAR VE MARGARİNLER TEHLİKELİ


'Yağ dokunuyor kalp hastalığı yapıyor' deniyor. Hangi yağ? Trans yağlar ya da margarin dediğimiz yağlar tehlikelidir. Yoksa senelerdir asırlardır yediğimiz köy tereyağları neden tehlikeli olsun. Evvel yoktu, rivayet yeni çıktı."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.