Bu da Uluslararası Anket

Bu da Uluslararası Anket

Uluslararası çalışmalar yapan firmanın anketini açıklayan Oran; AK Parti yüzde 40'ın altına düştüğünü, CHP'nin yüzde 30'a ulaştığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, tanınmış bir araştırma şirketinin, CHP ile paylaştığı anket verilerine göre, Ak Parti'nin oylarının yüzde 40'ın altında, CHP'nin oylarının ise yüzde 29-30 bandında olduğunu söyledi.


ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN ADINI AÇIKLAMADI

Dün bir grup gazeteciyle bir araya gelen Oran, ismini açıklamadığı uluslararası çalışmalar yapan bir firmanın seçim anketini paylaştı. Oran, ocak sonu- şubat başını kapsayan çalışmada MHP'nin oy oranının yüzde 14, BDP'nin oy oranının yüzde 8 olduğunu belirtirken kararsızların ve cevap vermeyenlerin oranının yüzde 24 olduğuna işaret etti.

İşte Oran'ın açıklamalarından satırbaşları;

FARK TEK HANEYE İNİYOR

AKP ilk defa 40'ın altını gördü, CHP ilk defa 30'a değmiş oldu. Başbakanın 38,8'i söylemesi önemli. Aramızdaki 24 puanlık makas tek haneye iniyor, AKP'de de 10 puanlık bir düşüş var. Başbakanın Ocak ortası ile 5 Şubat arasında güvenilirliğinde 15 puanlık düşüş var. Başbakana güven 33'lerde. Yüzde 15 kararsız var. Kararsız ve "cevap yok"larda yüzde 24'lük bir potansiyel var. Bunların yüzde 72'si ilköğretim ve altı eğitime sahip. Bunların da yüzde 59'u kadın. Bunun üzerine bir çalışma yapıyoruz, onlara nasıl ulaşabiliriz, nasıl cevap verebiliriz.

KRİTİK BARAJ

Bizim için kritik baraj yüzde 30'u geçebilmekti. İki büyükşehir çok önemli, Ankara'da makas daralıyor, Melih Bey'in oy oranı AKP'nin altında, CHP'nin 30-31'i var. İstanbul'da yüzde 30'un üzerine çıkabilmek kadar, AKP'yi 40'ın altına indirebilmek de hedefimiz.

CANAVARLA BOĞUŞUYORUZ

Normal demokrasilerde bir partinin yüzde 30 oy alması çok sağlıklı. 40'lar, 50'ler katılımcı demokrasiye biraz zarar verir. Muhafazakar milliyetçi bir toplumumuz var ama sağ-sol kalmadı artık. Vatandaş kim kazanabilire bakıyor. AKP'nin gücünü kim dengeleyebilir, AKP'yi kim normalleştirebilir diye bakıyor. Bir canavar türedi, AKP, bir demokrasi canavarı oldu. Canavarla boğuşuyoruz. Birçok kolu, bacağı var bu canavarın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.