Bu emekliler 3000 TL yerine 4500 TL Bayram İkramiyesi alacak!

Bu emekliler 3000 TL yerine 4500 TL Bayram İkramiyesi alacak!

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için 3000 TL olarak belirlenen Ramazan Bayramı ikramiyesi, bazı emeklilere 4500 TL olarak ödenecek.

6 yıl önce hayata geçirilen bayram ikramiyesi uygulaması, ilk aşamada 1000 TL olarak ödenirken, aradan geçen yıllarda görülen yüksek enflasyon karşısında iğneden ipliğe her şeye zam gelirken, ikramiyeler yalnızca 3000 TL seviyesine yükseltildi.

Emekliler, maaşlarının alım gücünü kaybettikleri gibi, ikramiyelerinde de büyük bir erimeye maruz bırakıldı. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle hükümetin emeklilerin bayram ikramiyesine ciddi bir zam yapması beklenirken, Erdoğan seyyanen zam ve düşük emekli ikramiye artışı için 'bütçe dengesini' gerekçe göstermiş ve ikramiye tutarları yalnızca 1000 lira yükseltilmişti.

BU EMEKLİLER 4500 TL ÖDEME ALACAK

Hükümetin ikramiye ödemelerinin yanı sıra, İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan 25 bin emekliye 1500 TL'lik bayram ikramiyesi yatıracak.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Değerli emeklilerimiz, 2024’te de yanınızdayız. Sosyal yardım kriterlerine uyan 25 bin emeklimize Ramazan Bayramı öncesinde 1.500’er TL nakdi destek sağlayacağız. Mutfaklarınızdaki yangını biraz olsun hafifletebilirsek ne mutlu bize." ifadeleri kullanıldı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.