Bu görüntüler infial yarattı! Marmara İlahiyat hocası Mustafa Öztürk'ten Kur'an-ı Kerim’e çirkin saldırı

Bu görüntüler infial yarattı! Marmara İlahiyat hocası Mustafa Öztürk'ten Kur'an-ı Kerim’e çirkin saldırı

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Hocası Mustafa Öztürk, 'Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın kitabı olmayacağını' iddia etti. Öztürk'ün sözleri adeta infial yarattı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Hocası Mustafa Öztürk, 'Kur'an-ı Kerim'in Allah'ın kitabı olmayacağını' iddia ederek tepki çeken sözler söyledi.

"Orion Takım Yıldızı'na bak Andromeda'ya bak, Samanyolu'na bak, National Geographic'de git okyanusun diplerine bak, kutuplara bak, çiçeğe bak, Boğaz'da erguvana bak..." diyen Öztürk, "Bir de Kur'an 23 sene Velid bin Mugire aşağı Asbil Vahil yukarı deyip bütün kadrajını Hicaz - Taif - Medine'ye sıkıştırmış." ifadesini kullandı.

 

 

"İnsanlığa son söyleyeceği sözün çapı oradaki 3 - 5 lavuk müşrik. Ve o müşriğe Kur'an'da öyle küfürler var ki..." şeklinde konuşan Öztürk o sureyi okuduktan sonra 'hem kel hem fodul' ve 'piç' ifadesinin kullanıldığını söyledi.

Ancak Türkçe mealde bunun 'soysuz' olarak çevrildiğini belirtti.

 

"BU ALLAH DİLİ OLABİLİR Mİ?

 

"Bu Allah dili olabilir mi?" şeklinde skandal sözler söyleyen Öztürk  "İnsani dil olamaz mı? Olabilir. Yanmış canı. Feverandır. Olabilir..."  dedi.

 

'GÖREVDEN ALINSIN' ÇAĞRISI

 

Öte yandan skandal video kaydının ortaya çıkması üzerine pek çok vatandaş ilahiyat profesörünün Marmara Üniversitesi'ndeki görevinden alınması çağrısında bulundu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum