Bu görüntüler İstanbul’dan: Felakete adım adım yaklaşıyoruz!

Bu görüntüler İstanbul’dan: Felakete adım adım yaklaşıyoruz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında İETT sefer sayılarını ve metrodaki vagon sayısını düşürmüştü. Ancak sosyal mesafenin korunmasının çok önemli olduğu bugünlerde metroda çekilen bir fotoğraf herkesi dehşete düşürdü

Korona virüs salgını konusunda en riskli il olan İstanbul, vaka sayısı ve ölüm oranının da Türkiye'de en fazla olan il.

Türkiye'de hayatını kaybedenlerin yüzde 60'ı İstanbul'da.

Türkiye'nin en kalabalık ili olan İstanbul'da virüsün yayılma hızı da gittikçe artıyor.

Toplu taşıma araçlarında virüse rağmen tıka basa seyahat eden yolcuların yarattığı tehlike, İstanbul'u bir felakete götürebilir.

İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin toplu taşıma araçlarında önlem almaması ve vatandaşların üst üste seyahat etmesi tepki çekiyor.

 

Sabah gazetesinden Damla Kaya'nın haberine göre, işe gitmek zorunda olan ya da mecburiyetten dışarı çıkmak durumunda kalan vatandaşlar, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İETT sefer sayılarını ve metrodaki vagon sayısını 8'den 4'e düşürmesi sonrası hâlâ büyük sıkıntı çekiyor.

 

 

istanbul-metro.JPG

 

AĞZINA KADAR DOLU

Toplu ulaşım araçlarında bazı bölge ve saatlerde insan yoğunluğu manzaraları hâlâ değişmiyor. İş saatlerinde toplu taşıma araçları tıklım tıklım dolu. Bugün sabah da manzara değişmedi. Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'nda yine ciddi bir kalabalık vardı.

 

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı'ndaki dolu ve kalabalık insan manzarası objektiflere yansırken, vatandaşlar toplu taşıma seferlerinin azaltılması kararına tepki gösterdi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce yaptığı açıklamada toplu taşımadaki kalabalığı 'organize kötülük çetesi' olarak tanımlamıştı. Bu görüntü ile ilgili ise henüz bir açıklama yapmadı.

 

siyasetcafe.com

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.