Bu Haber Evi Olan Herkesi Yakından İlgilendiriyor!

Bu Haber Evi Olan Herkesi Yakından İlgilendiriyor!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, düzenli ve devamlılık arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması için Hazine'nin çalışma yaptığını açıkladı.

Çıkarılan mevzuat düzenlemeleri ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yapılan proje ve çalışmalar sayesinde bu sene itibarıyla zorunlu deprem sigortası yaptıranların 8 milyonu, sigortalılık oranı ise yüzde 46 seviyesini geçtiğini söyleyen ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'de yaklaşık her iki konuttan birinin sigortalı olduğunu söyledi.

Şimşek, DASK'ın kurulduğu 2000 senesinden bugüne meydana gelen 558 hasar yapıcı deprem neticesinde açılan 23 bin 19 adet hasar dosyası için 176 milyon lira tazminat ödendiği dikkatlerden kaçmayarak kurumun deprem hasarlarına karşı ödeme kapasitesinin 15 milyar lira üzerine çıktığını açıkladı.

DÜZENLİ DEPREM SİGORTASI YAPTIRANLARIN ORANI DÜŞÜK

Fakat, düzenli ve devamlı zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı çok düşük olduğunu söyleyen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: 

Türkiye'de 2000-2017 döneminde düzenli ve devamlı zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı yüzde 2 düzeyinde.

Bu oran çok düşük. Düzenli, devamlılık arz edecek şekilde deprem sigortası yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması için Hazine olarak çalışma başlatıyoruz. 

Bu kapsamda zorunlu deprem sigortalılık oranı yüzde 100'e çıkarmak hedefiyle düzenli abonelikleri olan tüm ev ve binalara sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız. 

Mevcut poliçesini yenilemeyenleri de uyaracağız. Yaptığımız uyarıya cevap vermeyenler, otomatik sigortalanacak ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edilecek.

Zorunlu deprem sigortası olan ve primlerini düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımıza yönelik herhangi bir işlem yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.