Bu hesaplara dikkat! FETÖ bağlantılı hesapların içinde Ali Babacan ismi de var

Bu hesaplara dikkat! FETÖ bağlantılı hesapların içinde Ali Babacan ismi de var

FETÖ’nün en bilinen hesaplarından biri olan 'Kaç Saat Oldu' hesabının yöneticisi tutuklandıktan sonra itirafçı oldu ve FETÖ'nün bazı hesaplarını deşifre etti.

FETÖ Türkiye’ye yönelik operasyonlarına sosyal medya üzerinden hız verdi.

Özellikle twitterda muhalif, Atatürkçü görünümüyle FETÖ lehine propaganda yapan, muhalif kesimi yönetmeye çalışan FETÖ’nün bu konuda birkaç hesabı çok öne çıkıyor.

Bu hesaplardan Ankara Kuşu, Türkiye Gerçekleri Mustafa Selanik ve Kulis Kuşu daha önce yapılan operasyonlarda yakalanmıştı.

 

İTİRAFÇI OLDU

 

Son yakalanan "@kacsaatolduson" profilinin yöneticilerinden H.Y. oldu.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada önceki gün tutuklanan H.Y, savcılık ifadesinde örgütün sosyal medya çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi.

Örgütün bu platform üzerinden insanları etkilemeyi amaçladığını aktaran H.Y. “Örgüt, 2014 yılında sosyal medyanın popülerliğinin artmasından dolayı eylem ve faaliyetlerini sosyal medya üzerinden taşımaya, bu şekilde daha fazla insana ulaşarak toplumda algı yaratabilmeyi, örgütten olan ya da olmayan herkesle etkileşim haline geçmeyi hedefledi. Bunu yeni bir güç olarak gördü ve bunun için bir yapı oluşturdu. Ama bunu yaparken de çok sıkı bir gizlilik takip etti” ifadelerini kullandı.

 

BİR HESAPTA ÜÇ YÖNETİCİ

 

H.Y. yöneticisi yakalanan bazı FETÖ trol hesaplarının neden hala aktif olduğunu da şu şekilde anlattı:

 

"@kacsaatolduson adlı hesabı benimle birlikte 'Sedat' kod isimli M.H.Ş. ve 'Alper/Furkan' kod isimli şahıs da kullanıyordu. Sedat kod adlı kişinin halen tutuklu, cezaevinde olduğunu biliyorum, Alper/Furkan kod adlı şahsın ise 2 yıldır yurt dışında firari olduğunu biliyorum. Kendisi, eşi ve çocuklarıyla firar ettiğini Telegram üzerinden söylemişti."

 

'ALİBABACANFAN' DA VAR

 

H.Y., FETÖ’nün propaganda hesaplarını da açıkladı. H.Y’nin bildirdiği FETÖ propaganda hesaplarından bazıları şunları:

 

Dahi Bilal (@dahioglan) @kaçsaatolduweb, @uyanhadi_, @kaçsaatoldutürk, @alperenreisg, @siyasetbilimci, @bilseniziyiolur, @kemalata34, @mhphaberleri, @ayhangürel, @alibabacanfan, @solcephe, @sunavarol_, @düşünendeli, @ahutürker34

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.