Bu hoca kime dua ediyor? Tartışma yaratan video

Bu hoca kime dua ediyor? Tartışma yaratan video

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, sosyal medyada bir parti adına oy istediğini iddia ettiği bir şahsın görüntülerini paylaşarak cumhuriyet savcılarını göreve çağırdı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, sosyal medyada AK Parti lehine dua ettiğini iddia ettiği bir şahsın görüntülerini paylaştı.

Ümit Özdağ “Bu hoca bozuntusu Hz. Osman'ı katleden katillerden beter, PKK'dan daha bölücü. AKP'ye oy vermeyenleri kafir olmakla suçluyor. Bir cumhuriyet savcısı yok mu?” mesajıyla paylaştığı video sosyal medyada bir anda gündem oldu.

Videoda Özdağ'ın hoca olarak tanımladığı şahsın, “Bu seçimden zaferle çıkmamızı nasip eyle. Biz biliyoruz ki bu İslam’la küfürün savaşıdır. Bu savaştan İslam’ın çıkmasını nasip eyle. Kafir güruha fırsat verme. Onlara bir başkanlık, bir muhtarlık dahi ihsan eyleme yarabbi. Geçmişte yaptıklarını biliyoruz. Gelecekte de ne yapacaklarını biliyoruz yarabbi. Bunlara oy verenlere de hidayet eyle yarabbi.” diyerek dua ettiği görüldü.

Ümit Özdağ'ın paylaştığı bu video sonrası sosyal medyadan çeşitli tepkilere sebep oldu.  

İşte vatandaşların ilgili video ile ilgili görüşleri;

- Videodaki şahsın her hangi bir parti adı vermemesine rağmen Ümit Özdağ'ın yapılan duada AK Parti'yi nasıl olup da anladığını sorguladı. Belki de imam İYİ Parti'ye dua ediyordu. "Kafir, İslam düşmanı" gibi tabirler geçen her cümlede CHP, İYİ Parti ve HDP bu kavramların hedefi olarak kendilerini neden muhatap görmekte ve alınmaktadırlar?

- Cemaatin önüne geçip imamlık eden bir şahsın arkada cemaatin kalbinde hangi partinin yattığını bilmeden tüm partilere değil de bir parti lehine dua etmesi büyük bir hata...

- Zamanında Fetullah Gülen'e hayır dua edip Allah'ın veli kulu olarak görenler bu gün kendisine lanet etmekte ve hapiste ömür çürütmekte iken siyasi partilerin gerçekte kime ve neye hizmet ettiği çelişkili icraat ve söylemleri ile ortadadır. Ayırdetmeksizin tüm partilerin Amerika'nın bilgisi dahilinde kurulup kontrol edildiği belgeleri ortada iken mevcut partilerin böyle güzel bir duaya muhatap olacak düzeyde olup olmadığı tartışmalıdır. 

- Bize düşen ister Amerika ile bağlantılı ister bağlantısız seçime giren partilerden Türkiye Cumhuriyeti devleti ve herkesin kendi inancı doğrultusunda lehine icraat yapabileceğine inandığı bir partiye oy vermesidir.

- İslami hassasiyetlerle partilere yaklaşan bir kimsenin kanaatini Cami dışında, imamlık elbisesi üzerinde yokken ızhar etmesi en güzelidir. Eğer videodaki şahıs gerçekten bir imam ise kendisine yakışan Kur'an ve Kur'an'a uygun olan sünnet doğrultusunda cemaatini bilgilendirmesidir. Zaten İslami şuurda olan bir Müslümanın hangi partiye sırasıyla oy vereceği bellidir. 

- Son günlerde iktidardan muzdarip olan kesimlerin arasına "canı yakılan, işinden atılan, uğradığı haksızlık karşısında derdini anlatacak muhatap bulamayan" müslümanların da katıldığı bir gerçektir. Demek ki mesele müslüman parti meselesinden öte toplumda bir ahlak sorunu olduğudur. Tüm müslümanlar olarak siyasete angaje olmadan dinimizi en doğru şekilde öğrenip uygulamakla bu sorunun çözülebileceği muhakkaktır.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.