Bu 'Hukuk Skandalı' darbe dönemlerinde bile yaşanmadı

Bu 'Hukuk Skandalı' darbe dönemlerinde bile yaşanmadı

Gözaltı süresi dolunca polis müdürlerine dokunmak istemeyen Terörle Mücadele'de görevli bazı polisleri tehdit edildi. "Yarın işe gelmeyin"

Gözaltı süresi dolunca polis müdürlerine dokunmak istemeyen Terörle Mücadele'de görevli bazı polisleri tehdit edildi. "Yarın işe gelmeyin"

Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde yaşananlar Türkiye'nin hukuk tarihine "hukuk skandalı" olarak geçti. Bakın o anlarda Adliye'de neler oldu?

Gözaltında hukuksuz şekilde tutulan polislere İstanbul Adliyesi'nde açık şekilde sistematik bir işkence yapılıyor.

İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki bazı Hakim ve Savcıların emir ve gözetiminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından gözaltında bulunan polislere yapılan uygulamalar işkence boyutuna ulaştı.Bu suçu işleyenlerin bunu "Gelen emri uyguladık"demeleri, hukuksuz emir, emir olmayacağı için bunları yapanları sorumluluktan kurtaramayacağı hukukçular tarafından ifade ediliyor.

Peki İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde neler oldu/oluyor?

1) Yakınlarına 7. kat camlarından el sallayan polisleri hemen penceresiz bir odaya aldılar

2) Gözaltı süresi biten TEM'ciler serbest kalmış olmaları gerektiği için Adliye'den çıkmak istedi. TEM Şube çalışanları hemen polisleri çembere alarak çıkmalarına izin vermedi.

Avukatlar "Bu hurriyeti tahdit" deyince TEM Şube korkup çemberi Çevik Kuvvet Polisine devretti. Destek olarak bina dışından memur istediler. Memurlar müdahale için içeri girmek istemeyince müdürleri şimdi içeri gelmeyen memur yarın işe gelmesin diye tehdit edildi. Ayrıca çemberin içine avukatlar dahi girmesin diye müdahale edildi.

3) Mahmut Tanal da çember içerisinde iken zorla çıkarıldı ve geri girmesine izin vermediler.

4) Bu olaylar sırasında içeri kameralar alınmadı, cep telefonu ile görüntü alan gazetecileri gözaltına alın talimatı verildi.

5) Polisler gözaltı süresi doldu, çıkacağız demelerinin hemen ardından adliyeye kameralı olarak sadece A Haber'in alındığı belirlendi. Amaç, polisler kaçıyor mesajı vermekti...

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.