Bu işi 3 gün içinde bitirin

Bu işi 3 gün içinde bitirin

hürriyet.com.tr'nin yayınladığı ifadelere göre Ahmet Hakan'a saldıranlar eylemi 100 bin lira karşılığında yaptı. Saldırganlardan Fuat Elmas, talimatı getirenin 'Bu işi üç gün içinde bitirin, paketi alın” dediğini itiraf etti.

hür­ri­yet.com.tr, Hür­ri­yet ya­za­rı Ah­met Ha­ka­n’­a sal­dı­ra­rak darp eden şüp­he­li­le­rin gö­zal­tın­da­ki ifa­de­le­ri­ni ya­yın­la­dı. İfa­de­ler­de kan don­du­ran açık­la­ma­lar yer al­dı.

Sal­dır­gan­lar­dan Fu­at El­mas, sal­dı­rı ta­li­ma­tı­nı bir haf­ta ön­ce, 23 Ey­lü­l’­de, emek­li po­lis me­mu­ru Yah­ya Ke­mal Ge­ze­r’­in Fa­ti­h’­te iş­let­ti­ği Rüz­gar Ka­fe­’de al­dık­la­rı­nı söy­le­di. Ka­fe­ye Uğur Adı­ya­ma­n’­la git­tik­le­ri­ni an­la­tan Fu­at El­mas, Yah­ya Ke­mal Ge­ze­r’­in “Dö­vü­le­cek bir adam va­r” di­ye sö­ze baş­la­dı­ğı­nı be­lir­te­rek şun­la­rı söy­le­di: “Kim ol­du­ğu­nu so­run­ca ‘Ga­ze­te­ci Ah­met Ha­kan. Şe­hit­le­re ölü di­yor. Oyum HDP’­ye di­yor. Tah­rik edi­yor.

HDP’­ye o ve­ril­me­si için teş­vik edi­yor. Bu­nun in­di­ril­me­si la­zım. Bu ak­şam ta­li­mat ve­ril­di. İşin için­de MİT var. Em­ni­yet var. Re­is var. Bu işi iki üç gün için­de bi­ti­rin bi­ze pa­ke­ti ve­re­cek­le­r’ de­di. Pa­ke­ti ge­ti­re­cek ki­şi­le­ri sor­du­ğu­muz­da bi­ze ‘Kan­lı­ca­’dan ta­li­mat gel­di­’ de­di.”

OS­MAN­LI OCAK­LA­RI BAĞ­LAN­TI­SI

Sal­dır­gan­lar­dan Ka­mu­ran Er­gin ise, 100 bin TL tek­lif edil­di­ği­ni id­di­a et­ti. Er­gin, ifa­de­sin­de şun­la­rı söy­le­di: “Kur­ban Bay­ra­mı are­fe­sin­de, Uğur Adı­ya­man ile Fu­at El­mas gel­di. Ar­ka­la­rın­dan Ah­met Şen­gü­ler, So­ner ve Deh­şet isim­li ar­ka­daş­la­rım gel­di.

Uğur, kı­sa bir sü­re ön­ce Fu­at’­la iki­si­ni Ka­yış­da­ğı­’n­da bir ye­re gö­tür­dük­le­ri­ni, gö­zü­nü bağ­la­yıp ken­di­si­ni mah­ze­nim­si bir ye­re in­dir­dik­le­ri­ni söy­le­di. Ken­di­si­ni şu­be mü­dü­rü ola­rak ta­nı­tan bir ki­şi, Ah­met Ha­kan ile sı­kın­tı­la­rı ol­du­ğu­nu, bu ada­mı dö­vüp bı­rak­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni, bu işin kar­şı­lı­ğın­da 100 mil­yar li­ra ve­re­cek­le­ri­ni, ay­rı­ca Os­man­lı Ocak­la­rı Baş­kan­lı­ğı­’n­dan Ne­zir is­min­de bir şah­sın ara­ya­ca­ğı­nı söy­le­miş. Fu­at ve Ah­met tek­li­fi ka­bul et­ti. So­ner ve Deh­şet ka­bul et­me­di. Bu ko­nuş­ma sı­ra­sın­da al­kol ve uyuş­tu­ru­cu­nun et­ki­sin­dey­dim. Du­ru­mum kö­tü ol­du­ğu için ve sa­de­ce darp ede­ce­ği­miz için ka­bul et­tim.”
Fuat Elmas, ifadesinde saldırı talimatını verenin Ahmet Hakan için “Bunun indirilmesi lazım” dediğini anlattı.

MAHKEME: DOSYADA DELİL YOK

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a saldırıda mahkeme, delillendirmeyi yetersiz buldu. 7 şüpheliden 1'ini "kasten yaralama" suçlamasıyla tutuklayan mahkeme, dosyada yeterli delillendirme yapılamadığı gerekçesiyle "örgüt kurma ve üye olma", "silahla tehdit", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından şüphelilerin tutuklanmaları için yeterli görmedi.

TUTUKLAMA AĞIR OLURDU

"Mala zarar verme" suçundan Ahmet Hakan Coşkun'un aracına, gözlüğüne verilmiş bir zararın fotoğraflarıyla birlikte dosyaya yansıtılmadığı, böyle bir durum varsa hangi şüpheli tarafından gerçekleştirildiği açıkça belirtilmediği ve bu suçun takibinin şikayete bağlı olduğu kaydedilen kararda, cezanın alt ve üst sınırı dikkate alınarak tutuklamanın ağır bir tedbir olacağı belirtildi.
Kamuran Ergin saldırı için 100 bin lira teklif edildiğini söyledi.

TEHDİDİ GÖRMEDİ

Mahkeme, "Ha­ka­ret, si­lah­la teh­dit, bir­den faz­la ki­şiy­le teh­dit" suç­la­rı­na yö­ne­lik ise şi­ka­yet­çi be­ya­nın­dan baş­ka dos­ya­ya su­nul­muş de­lil ol­ma­dı­ğını kay­de­tti. Şüp­he­li­ler­den Ah­met Şen­gü­ler tu­tuk­la­nır­ken Ka­mu­ran Er­gin, Uğur Adı­ya­man ve Fu­at El­mas ser­best bı­ra­kıl­dı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.