Bu işi yapana trilyonluk servet var ! İşte o meslek...

Bu işi yapana trilyonluk servet var ! İşte o meslek...

Dünyada bir meslek var ki trilyonerlik yapacak cinsten. Goldman Sachs Finans Kuruluşu'nun tahminleri geleceğin mesleği olarak Uzay Madenciliği'ni işaret etti. Kuruluş'a göre bu alana giren ilk şirket eşi benzeri olmayan servetin sahibi olacak.

Uzay Madenciliği geleceğin gözde meslekleri olarak önümüze çıkıyor. Yapılan araştırmalar bu sektörün ileride mineral kaynağının çok büyük habercisi olacağını ve yatırımcısına yüksek ekonomik getiriler sunacağını gösteriyor. Dünya’da mineral madenciliği yapmak için ise bazı yasalara uyum sağlanması gerekiyor. Bu yasalar sürekli olarak güncelleniyor. Avrupa Birliği asteroitlerden elde edilen minerallerin şirketler tarafından sahiplenilmesi ve bunların kar amacıyla satılabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturmuş durumda.

UZAY MADENCİLİĞİ YASASINA DAİR
Uzay madenciliği konusunda Deep Space Industries ve Planetary Recources adlı iki şirket ciddi adımlar atıyor. Şirketlerin her ikisi de Lüksemburg ile biraraya gelerek Uzay Madenciliği'ni hayata geçirmek istiyor. Lüksemburg ise, asteroitler madenciliğini gerçeğe dönüştürecek adımları şirketlerden hisse alarak attı. Lüksemburg, geçtiğimiz yıl Uzay Madenciliği yasasını onaylamıştı. 
Mars ile Jüpiter gezegenleri arasında kalan küçük gezegenler olarak bilinen gök cisimlerine asteroit denir ve Güneş Sistemi'nde 1 milyonun üzerinde cismin asteroit olduğu bilinmektedir.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.