Bu kez alacağız demişti! CHP'nin talip olduğu Konya'dan ilk anket geldi

Bu kez alacağız demişti! CHP'nin talip olduğu Konya'dan ilk anket geldi

ASAL Araştırma Şirketi, Konya halkına yerel seçimde oylarını hangi siyasi partiden yana kullanacaklarını sordu. Katılımcıların yüzde 55,9'u "AK Parti", yüzde 12,5'i ise "CHP" yanıtını verdi.

2024’te yapılacak olan yerel seçim için geri sayım başladı. Partiler yerel seçimlerde en çok oyu almak için çalışmalarına hız veriyor. Seçim döneminin yaklaşmasıyla birlikte anket şirketleri şehirlerde halkın tercihinin ne olacağına ilişkin araştırmalar yapmaya başladı.

Son olarak ASAL Araştırma da  Konya'da vatandaşa "Hangi partiye oy vereceksiniz?" sorusu sordu. Katılımcıların yüzde 55,9'u "AK Parti'', yüzde 12,5'i ise " CHP" yanıtını verdi…


KAMUOYU ARAŞTIRMASI YAPILDI

 

ASAL Araştırma Şirketi, "Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Seçimler Seçmen Eğilimleri Araştırması"nı yayımladı. 13-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Konya'nın 7 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1.246 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirilen ankette seçmenlere, "2024 Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oyunuzu vereceksiniz?" sorusu soruldu.

 

PARTİLERİN OY ORANLARI BELLİ OLDU

 

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra katılımcıların oy oranlarının yüzde 55,9'nun "AK Parti", yüzde 12,5'inin  ise "CHP" dediği görülüyor.

 

Partilerin oy oranlarının dağılımı şu şekilde:

 

AK Parti: % 55,9
CHP: % 12,5
MHP: % 11,3
İYİ Parti: % 7,8
HDP/YSP: % 4,2
Yeniden Refah Partisi: % 3,9
Diğer Parti: % 4,4


CHP KONYA’YA TALİP OLDU

 

Her parti en güçlü olduğu şehirlerde liderliği elde tutmak isterken, zayıf olduğu şehirlerde seçim çalışması yürüterek oy oranını yükseltmek hatta seçimlerden birinci parti olarak çıkarak belediyeyi yönetmeyi arzu ediyor.

Bunun en bariz örneklerinden biri CHP’nin Konya umutları. CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Bu sefer Konya'yı bile alacağız. Göreceksiniz" ifadelerini kullanarak bu seçimde Konya’da oy oranlarını yükselmek istediklerini belirtti. Fakat Konya’daki ilk anket sonuçları incelendiğinde durumun CHP açısından çok iyi gitmediği de anlaşılıyor.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.