Bu klip PKK, FETÖ, HDP veya CHP’nin değil!

Bu klip PKK, FETÖ, HDP veya CHP’nin değil!

İYİ Parti'nin son çektiği skandal reklam filminde açıkça yer alan FETÖ mesajları gözlerden kaçmadı.

İYİ Parti seçimlere 10 gün kala "Daha yeni başlıyoruz!" sloganıyla bir reklam filmi yayınladı. Reklam filmi onlarca mesaj içeren bir şarkı ve klipten oluşuyor. Ancak bu bir parti reklam filminden çok bir terör örgütü mensubunun sorgulanmasını anlatan bir filmi anımsatıyor.

"Herkes için var mı kelepçen?" ve "Direndiğin ben değilim uyan" gibi mesajlar içeren reklam filminin İYİ Parti’nin yerel seçimler için hazırlandığına inanmak mümkün değil. Klipe dikkatli bakınca mevcut iktidarın ve Cumhurbaşkanının tehdit edildiği görülüyor.

iyiparti-klip1.jpg

İYİ Parti’nin reklam filmi Gezi olayları ve daha çok terör olaylarına karışan kişilerin gözaltına alınması ve sorgulanmasını anımsatıyor. Aynısı olmasa da bu PKK’lıların veya PKK uzantısı HDP’lilerin yaşadığı veya bir çok oprasyonla FETÖ üyelerinin gözaltı ve sorgulaması yapıldığı gibi hatta CHP içine karışan terör örgütü propagandası yapan kişilerin yaşadığı olayların bir parçası olabilir. Ancak bu zamana kadar İYİ Partili bir yönetici yada üyesinin bu tür olaylara mazur kalmamasına rağmen böyle bir kliple seçim propagandası yapması gizli ittifakları da gözler önüne sermiş olunuyor.

iyiparti-klip3.jpg

FETÖ ELEBAŞININ TELKİN VE MOTİVASYONLARI VAR

Klipte ki şarkının sözlerine bakınca hitap edilen bir kitle ve bu kitlenin ortak eyleme geçmesi gerektiği vurgulanarak bir "düşman" resmedilmeye çalışılmış. Yine gözaltında ya da tutuklu olan bu kitleye, iş birliği yapmaması telkin edilerek dışarı çıkarılacaklarına dair büyük bir umut ve motivasyon mesajı veriliyor. Şarkının gizli öznesini de bu ortak bir "düşman" oluşturuyor.

Bu mesajlara baktığımızda 15 Temmuz darbe girişiminden sonra sürekli FETÖ elebaşı Fettullah Gülen’in örgüt üyelerine karşın, cezaevlerinden kısa sürede çıkacaklarına dair telkin ve motivasyonlarla nerdeyse aynı.

REKLAM KLİBİNDE TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI İŞLENMİŞ

Reklam filminde Türkiye’de gösteri yürüyüşü yapma ve sosyal medyadan birtakım paylaşımlar nedenleriyle haksız yere gözaltına alınmış bir kitlenin bulunduğu algısı oluşturulmaya çalışılmış. Oysa suç ve suç unsuru oluşturan PKK’lılara ve onun uzantısı HDP ve radikal sol gruplara ve yine FETÖ üyelerine yapılan operasyonlarla şüpheliler gözaltına alınarak adli mercilere teslim edilmektedir.

FETÖ’NÜN HER DAİM İKİNCİ HAMLE VURGUSU YAPILMIŞ

Ayrıca şarkı sözlerinde yer alan "Ama zilin sesini duydun bak ikinci raund başladı" ifadesi ise FETÖ’nün her daim yeni bir hamle ile kurtulacakları mesajlarıyla aynı olduğu görülüyor. Yine reklamın sonunda bir sorgu odası olarak canlandırılmaya çalışılan yerin duvarı yıkılarak, sorgusu yapılan kişinin dışarı çıkıp aile yada taraftarlarıyla kucaklaştığı görülüyor. Buradan da ikinci yapmak istedikleri ikinci rauntta tutuklu olan birilerinin dışarı çıkarılmasının amaçlandığı gözlemlenmektedir. Bu da yine FETÖ’nün mesajı açıkça anlaşılmaktadır.

iyiparti-klip4.jpg

Reklam filminin ilerleyen dakikalarında gözaltında olan kişinin ciddi bir ümide sahip olduğu, bu yüzden de ayaklarını masaya uzatarak, masanın üzerine çıkarak ve masanın üstündeki dosyaları yere atarak görevlilere karşı bir meydan okuyuşu görülüyor. Bu da şu anda işledikleri suç veya suçlar nedeniyle tutuklu yada hapis cezası almış FETÖ ve PKK terör örgütü üyelerinin dışında bu reklam filminin muhatabı olacak başka bir kitle bulunmamaktadır.

İşte bir çok kesimden tepki gösterilen İYİ Parti seçim klibi;

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.