Bu nasıl bir ihanet! İstanbul'da yakalanan Mossad ajanlarının çoğu Filistinli çıktı

Bu nasıl bir ihanet! İstanbul'da yakalanan Mossad ajanlarının çoğu Filistinli çıktı

Türkiye'de İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad adına ajanlık faaliyeti yürüttükleri tespit edilip MİT tarafından yakalan 34 kişilik gruptaki şahısların çoğu Filistinli çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ülke içerisinde ajanlık faaliyeti yürütenlere göz açtırmıyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün faaliyetleri kapsamında MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, ajanlık faaliyeti yapan bir grup tespit edildi.

Bu grubun İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad'ın, Türkiye'de insani mülahazalarla ikamet eden yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi işlerini yaptığı tespit edildi.

Ayrıca bu gruptaki ajanlar üzerinden Mossad yetkililerinin, bazı kişilerin bilgilerine ulaştığı da ortaya çıkarıldı.

Söz konusu faaliyetlerin "uluslararası casusluk" kapsamında olabileceğinin değerlendirilmesi üzerine 46 şüphelinin yakalanmasına yönelik harekete geçen emniyet güçleri, 2 Ocak'ta İstanbul'da 15 ilçe ile Ankara, Kocaeli, Hatay, Mersin, İzmir, Van ve Diyarbakır'da belirlenen 57 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 34 şüpheliyi yakaladı.

Adreslerde yapılan aramalarda 143 bin 830 avro, 23 bin 680 dolar, muhtelif miktarda farklı ülkelere ait nakit para, ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ile dijital materyale el konuldu.

 

ÇOĞU FİLİSTİNLİ

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda yakalanan 34 şüphelinin çoğunun Filistin uyruklu olduğu belirlendi.

Kimlik ve uyruk tespitlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

 

Adli süreç devam ederken konuya ilişkin bir açılama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi.

Tunç, bu operasyonun ilk olmadığını belirtirken, önceki operasyonlarla birlikte şimdiye kadar bu kapsamda 100'den fazla kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

 

Tunç şu ifadeleri kullandı:

 

"İsrail dış istihbaratının özellikle ülkemizde gerek askeri gerek siyasal casusluk faaliyetlerine ilişkin soruşturmalar yeni değil. Daha önceki yıllarda da bu tür soruşturmalar ve davalar açılmıştı. Tabi son soruşturma şu anda gündemde. Bu kapsamda da 34 gözaltı var. Şu anda gözaltı süresi içerisinde ifadeler alınıyor. Yine 12 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızın soruşturduğu bir konu.

2 Ocak’ta bir operasyon gerçekleşmişti. Milli istihbarat teşkilatımızın ve emniyet istihbaratımızın verdiği bilgiler ışığında deliller ışığında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız terörden sorumlu savcılığımız bu konuyu soruşturuyor.


Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:Ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.