Bu pazar seçim olsa hangi aday kazanır? İşte Areda Survey'in anketinden çıkan bomba sonuçlar

Bu pazar seçim olsa hangi aday kazanır? İşte Areda Survey'in anketinden çıkan bomba sonuçlar

Areda Survey, 2023 seçimleri öncesi siyasi liderlerin son oy durumlarına ışık tuttu. Peki, bu pazar seçim olsa hangi aday kazanır? İşte merak edilen seçim anketi sonucu ve 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için olası adayların oy oranları...

Areda Survey’in 2023 seçimi için yaptığı son anket çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Türkiye genelinde 3 bin 872 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalması halinde tüm adaylara karşı açık ara önde.

Areda Survey'in nisan ayı sosyometre araştırmasının sonuçlarına göre, Türk halkının yüzde 58'i, Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağını düşünüyordu, bu oran mart ayında ise yüzde 72 düzeyindeydi.

 

ANKETLER NE SÖYLÜYOR?

 

Son yapılan araştırmalara göre masada dört senaryo var. Areda Survey olası Cumhurbaşkanı adayları için yeni bir anket düzenledi. 3 bin 872 kişi ile yapılan anket çalışmasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine açık ara önde.

 

ERDOĞAN TÜM ADAYLARA KARŞI KAZANIYOR

 

Areda Survey’in katılımcılara yönelttiği "Bugün Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve aşağıdaki adaylar 2. tura kalsa hangi adaya oy verirsiniz " sorusuna gelen yanıtlar şu şekilde:

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun kalması halinde Erdoğan yüzde 47,9 oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 42,4 alıyor, oy kullanmam ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 9,7.

 

b-016.JPG

 

Recep Tayyip Erdoğan ve Meral Akşener'in ikinci tura kalması halinde, Erdoğan yüzde 48,3 oy alırken, Akşener yüzde 40 oy alıyor. Oy kullanmam ikisine de oy vermem diyenlerin oranı ise 11,7.

 

iki-007.JPG

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin olası ikinci turu senaryosunda Recep Tayyip Erdoğan ve Mansur Yavaş'ın kalması halinde, Erdoğan yüzde 47,2 oy alırken, Mansur Yavaş yüzde 42,9 oy alıyor.

 

uc-006.JPG

 

Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu kalırsa; Erdoğan yüzde 47,8 oy alırken İmamoğlu yüzde 40,5 oy alıyor.

 

dort-005.JPG


 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.