Bu sefer kaynak bulundu

Bu sefer kaynak bulundu

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. YSK'nın yasakladığı "Haydi Bismillah" şarkısıyla salona giren Başbakan Davutoğlu, asgari ücretin 1300 lira yapılacağını vadetti. Davutoğlu, daha önce "kaynağı nereden bulacaksın" diye muhalefeti eleştirmişti.

‘Muhalefete kaynağı nereden bulacaksın’ diye eleştiren AK Parti, asgari ücretin 1300 lira olacağını seçim vaadi yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede belirtilen vaatler arasında en dikkat çekicisi asgari ücretin 1300 TL olacağına dair açıklamaydı. AK Parti, ana muhalefet partisi CHP’nin asgari ücret vaatlerine “Kaynak nerede?” diyerek karşı çıkmıştı. Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da asgari ücret vaadine “Neyle yapacaksın, IMF önünde dilenci mi olmak istiyorsun?” diye tepki göstermişti.

SALONDA ‘HAYDİ BİSMİLLAH’ ŞARKISI ÇALDI

AK Parti’nin, Yüksek Seçim Kurulu'nun yasak kararına rağmen, ‘Haydi Bismillah' şarkısından vazgeçmediği görüldü. Davutoğlu, konuşmasını yapmak üzere kürsüye ‘Haydi Bismillah' şarkısıyla çıktı. AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu, konuşmasına başlarken, “Partimizin kurucusu Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a selam olsun” sözleri salondan büyük alkış aldı.


2 SAAT 20 DAKİKA KONUŞTU

Salona 1 saat gecikmeli gelen Davutoğlu'nun konuşması 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantının ardından Davutoğlu, seçim stratejisini konuşmak üzere milletvekili adaylarına ve il başkanlarına yemek verdi. Salondakiler Tuğrul Türkeş için de alkış ve tezahürat yaptı.


HER DOĞUMA PARA

Başbakan vaatlerinin arasında doğum yapan annelere ilk çocuk için 300, ikinci için 400, üç ve sonraki için 600 TL verileceğini açıkladı.

YİNE YENİ ANAYASA VAAT ETTİ

Başbakan Davutoğlu, beyanname açıklamasına ‘Yeni bir Anayasa’ vaadiyle başladı. “Yeni Anayasa özgürlük, eşitlik, adalet üzerine kurulacak. Milli birlik ve kardeşlik projesi korunacak. Özgürlük güvenlik dengesi korunacak. Parlamenter sistemin yol açtığı siyasi istikrarsızlıklara karşı, etkin başkanlık sisteminin daha uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

CEMEVLERİNE HUKUKU STATÜ

Davutoğlu, Geleneksel İrfan Merkezleri ile Cemevlerine hukuki statü tanınacağını, bu kapsamda Alevi önderleri ile diyaloğa girileceğini belirterek, “Her türlü ayrımcılık zeminini ortadan kaldıracağız. Bu ülkede kimse ait olduğu kesim yüzünden ötekileştirilemeyecek” ifadelerini kullandı.

SEÇİLME YAŞI 18'E İNDİRİLECEK

Seçilme yaşının 18'e indireceğini açıklayan Davutoğlu, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin liraya kadar destek verileceğini beyan etti. Bu gençler için 3 yıla kadar gelir vergisi ödeme yükümlülüğün kaldırılacağını belirtti. Gençlerde evliliğin teşvik edilmesi kapsamında çeyiz hesabı başlatacaklarını duyurdu.

ASKERÎ YARGIYA SON VERİLECEK

Yargı alanındaki vaatlerini sıralayan Davutoğlu, disiplin mahkemeleri dışındaki askeri yargıya son verileceğini açıkladı. Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi üyelikleri ile ilgili ise, “Yüksek mahkeme üyeliklerini ömür boyu kazanılmış hak olmaktan çıkarıp makul süreyle sınırlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.