Bu ses kaydı AKP'yi kapattırır

Bu ses kaydı AKP'yi kapattırır

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan gözaltına alınıp serbest kalan Reza Zerrab'ın AKP'nin anket paralarını karşıladığına yönelik seskaydı yayınlandı.

Haramzadeler333 hesabı yayınladığı ses kaydında, AK Parti'nin yaptırdığı anket paralarının İranlı işadamı Rezza Zerrab tarafından Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın danışmanına ödendiği ileri sürülüyor.


Doğruluğu kanıtlandığı takdirde AK Parti'yi büyük sıkıntıya sokacak ve hatta kapatma davasına dahi konu olabilecek konuşmaların yer aldığı ses kaydı 2 dakika 17 saniye sürüyor. Rezza Zerrab adamı Abdullah Happani'yi arayarak saat birde 352 bin TL'yi hazırlayarak Conrad otele göndermesini istiyor. Orada dönemin ekonomi bakanı Zafer Cağlayan'ın özel kalemi Mehmet Sarı'ıyı bulmasını isteyen Zerrab'ın danışmanına “anket parası” adı altında 352 bin lira verdiği iddia ediliyor.

Teslimat Zafer Çağlayan'ın da bulunduğu bir sırada Çırağan Sarayı'nda yapılıyor. Sarraf, çanta dolusu parayı özel bir motosikletli kurye ile gönderdi. Rüşvet teslimatının teknik takiple ve kamera kayıtlarıyla dakika dakika görüntülendiği öne sürülüyor.

Habere göre, 27 Haziran'da saat 21:10 sıralarında Mehmet Sarı, Sarraf’a "Üstad 352 imiş selam saygılar Mehmet Sarı" mesajını gönderiyor. Bir gün sonra yaşanan Rıza Zarrab - Abdullah Happani görüşmesinde ise Zarrab, Happani'den saat birde 352 bin TL Conrad Otel'e yollamasını istiyor. Oradan bakanın aranmasını isteyen Zarrab, söz konusu parayla AKP'nin anket yapacağını açık açık ifade ediyor.

28 Haziran'da saat 13:56'da Zarrab, Abdullah Happani'ye mesaj gönderiyor.

‘Teslimat dakika dakika izlendi’

Yine 28 Haziran'da Zarrab'ın  özel kuryesi Halil İbrahim Akkaya, 34 AG 1053 plakalı motosiklet ile para dolu çantayı, Mehmet Sarı'ya götürüyor. Teslimattan sonra Mehmet Sarı, Zarrab'a mesajla teşekkür ediyor.

Teslimatın randevusu bir gün önce alınmış

27 Haziran’da saat 11:41'de Bakan Zafer Çağlayan'ın özel kalemi Onur Kaya ile Zarrab arasında yaşanan görüşmede Onur Kaya, Rıza Zarrab'a görüşmek isteyebileceğini belirtirken, Zarrab ise, programına bakıp arayacağını söylüyor.

Anayasanın 69. maddesinin 10. fıkrası şöyle: “Yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzelkişilerden maddî yardım alan siyasî partiler temelli olarak kapatılır.”

Şimdi ise şaibeli bir şekilde Türk vatandaşlığı aldırmaya çalıştığı iddia edilen Rıza Zarrab ve adamı Abdullah Happani'nin konuşmanın yapıldığı tarihte Türk olup olmadıkları akıllara geldi.haberdar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.