Bu siyasetse siyaset yapıyorum

Bu siyasetse siyaset yapıyorum

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, 'Alışmamışlar insan için bir şey söylenmesine, hizmet edilmesine, merkeze insanın konduğu hukuka. Ne dersek siyaset yapıyor diyorlar. Bu siyasetse siyaset yapıyorum.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu’nun düzenlediği ‘Gençler Soruyor Feyzioğlu Yanıtlıyor’ etkinliğine konuşmacı olarak katıldı.


Konuşmasında Danıştay töreninde Başbakan Erdoğan ile tartışmasına değinen Feyzioğlu, Danıştay konuşmasında siyaset yapmadığını öne sürerek şöyle konuştu: “Ne yaparlarsa yapsınlar ne kadar tehdit ederlerse etsinler ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, toplarıyla tüfekleriyle, bizim birbirimize olan sevgimizi önleyemeyecekler. Alışmamışlar insan için bir şey söylenmesine, hizmet edilmesine, merkeze insanın konduğu hukuka. Ne dersek siyaset yapıyor diyorlar. Bu siyasetse siyaset yapıyorum. Bu birilerinin dediği gibi seviyesiz siyasetse seviyesiz siyaset yapıyorum var mı? Ama biz buna insanlık diyoruz. Biz buna insan odaklı hukuk diyoruz, insan merkezli hukukçuluk diyoruz. İnsanlığı hatırlasınlar insan olmanın ne demek olduğunu gördüklerinde yaptığımızı kendi yaptıkları siyasete hiç benzemeyen bir hukukçuluk olduğunu görürler.”

'İNSANIN SORUNU YARGININ SORUNUDUR'

Danıştay’daki Van konuşmasının ‘yeri olmadığına ilişkin eleştirilere de yanıt veren Feyzioğlu, “Neymiş efendim başkanı Van’da konteyner kentte açıkta kalan 44 kiracının derdini selam getirdim diye dile getiremezmişim. Yeri burası değilmiş. Yeri neresi? İşte orada bunu çözecek herkes. Açsın okusunlar. Anayasa'nın 2. maddesi ‘Türkiye Cumhuriyeti sosyal hukuk devletidir’ diyor. O değiştirmeyi kafalarına koydukları Anayasanın 2. maddesi. Diyorum ki bütün mal sahiplerine yıkılan evleri verdiniz Allah sizden razı olsun. Biz hepimiz seferber olduk. Sadece Ankara Barosu 5 TIR malzeme topladı. Van’ın acısı bizim acımızdır dedik. Kuradan çıkmayanlar ne olmuş. Bu kadar insanı ve hukuki bir talebi getirmekten ibaret. Yargının sorunu değilmiş. Nerede insanın sorunu vardır, yargının sorunudur. İnsana dair her şey yargının sorunudur.” ifadelerini kullandı.

Feyzioğlu, konuşmasında ‘ey’ diye seslenmesiyle ilgili de esprili bir çıkış yaptı. En önemli şeyin çalışmak olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, “Aman Allah’ım, Siyaset mi konuşuyorum yine? En ucuzundan siyaset konuşuyorum. Ey siyasi partiler. Güzelmiş yahu. ‘Ey’ denmemiş ne varsa söyleyeyim orijinal olayım. Ey İzmir, ey can İzmir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.