Bu sözler Ahmet Davutoğlu'nun başını yakacak

Bu sözler Ahmet Davutoğlu'nun başını yakacak

Gelecek Partisini kurarak siyasette yer edinmeye çalışan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Başbakan olduğu dönmede söylediği "Kanal İstanbul" ile ilgili sözler ortaya çıktı.

Başbakanlıktan kovulduktan sonra uzun süre AK Parti'ye ve Recep Tayyip Erdoğan'a bağlı kalacağını açıklayan Ahmet Davutoğlu, parti kurmaya karar verince tam tersi söylemlerle kamuoyunun karşısına geçti.

"KANAL İSTANBUL" tartışmalarına Davutoğlu'nun partisi "Gelecek Partisi"nin de eleştiri geldi.

Kanal İstanbul tartışmalarına "Ahmet Davutoğlu ve Gelecek Partisi de dahil oldu. Partiden gelen açıklamada Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde deKanal İstanbul'un yapılmasına karşı olduğu söylendi. Referandum istedi Gelecek Partisi adına Kanal İstanbul'a ilişkin açıklama yapan Feridun Bilgin, "Bu projeden vazgeçilmemesi halinde böylesine büyük etkileri olan proje için halk oylamasına götürülmesinin zaruri olduğunu belirtiyoruz" dedi. Sayın Davutoğlu 2 müsteşar yolladı Feridun Bilgin, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde projeye ilişkin yaşananları da şöyle aktardı:

"Benim görev aldığım dönemde projenin sadece güzergâhı belirlenmişti. Detaylı bir çalışma yoktu. Sayın Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde bilimsel çalışmalar olmadığı anlaşıldığı için çalışmalar başlatıldı. Su yapılarıyla ilgili en iyi yer Hollanda olduğu için iki müsteşara gönderdik. O dönem bilim adamları ile yapmış olduğu ilk toplantıda bu açıkladıklarımın temelini oluşturuyordu.

Davutoğlu’nun da düşüncesinin değiştiği dönem oldu. Sayın Başbakanın da verdiği talimat sonrası projenin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca fikirlerimiz evrildi. Fikir değişiklikleri yazılı olarak verdi. 2015 seçim beyannamesinde Kanal İstanbul yoktu."

 

DAVUTOĞLU DOĞRU SÖYLEMİYOR!

İŞTE ARŞİVDEN ÇIKANLAR:

Gelecek Parti'nden gelen; "Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul'a başbakanlığı döneminde karşıydı" lafını arşiv yalanlıyor.

24 Kasım 2015'te Başbakan olduğu 64. Hükümet'in programını Meclis'te okuyan Ahmet Davutoğlu Kanal İstanbul'la ilgili aynen şunları söylüyor;

"Yüzyılın en büyük projelerinden biri olacak olan Kanal İstanbul Projesi'nin çalışmalarına devam ediyoruz."

Davutoğlu'nun bu sözleri her fırsatta karşısına gelecek. 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.