Bu sözleri eşinden ve işinden etti! 'Tam bir pislik'

Bu sözleri eşinden ve işinden etti! 'Tam bir pislik'

Sadece bir yıl önce şov dünyasının en gözde isimlerinden biriyken şu anda ülkesinde istenmeyen kişi durumuna düştü.

Sadece bir yıl önce şov dünyasının en gözde isimlerinden biriyken şu anda ülkesinde istenmeyen kişi durumuna düştü. 39 yaşındaki ünlü Ukraynalı prodüktör, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan süreçte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sonucu eşini, iş arkadaşını ve milyonlarca Ukraynalının ona olan sevgisini kaybetti.

Aldığı bale, dans ve müzik eğitimleriyle birlikte gelecekte ne olacağı da çocuk yaşlarda şekillenmişti. Ülkesi Ukrayna'nın Rusya sınırına en yakın bölgelerinden Luhansk'ta doğup büyüdü, henüz 10 yaşlarında başkent Kiev'deki tarihi opera binasında izleyici karşısına çıkarak sahne tozunu oldukça küçük bir yaşta yuttu. Heyecanlıydı ve kendine inanıyordu. Bir gün Ukrayna'nın gelmiş geçmiş en akılda kalan isimlerinden birine dönüşecek, şov dünyasının vazgeçilmezlerinden olacaktı. Kariyeri boyunca başarıdan başarıya koşan, pek çok yıldızı müzik dünyasına kazandıran Youra ya da gerçek adıyla Yuriy Bardash, her zaman ülkesinin sevilen isimlerinden biriydi. Ancak ona olan sevgi 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan süreçte yerle bir oldu. Bardash artık ülkesi Ukrayna'da istenmeyen kişi konumunda.

 

PRODÜKTÖR OLARAK PEK ÇOK İSMİ MÜZİK DÜNYASINA KAZANDIRDI

 

1983 yılında gözlerini Luhansk'ta açan Yuriy Bardash, çocuk yaşlardan itibaren şov dünyasına meraklı bir isimdi. Ailesinin desteğiyle bale, dans ve müzik eğitimleri alan Bardash, bir yandan okuluna devam ediyor, diğer yandan ise önemli müzik ve dans projelerinde önemli görevler üstleniyordu. 20'li yaşlarına kadar sanatsal etkinliklerde izleyiciyle buluşan Bardash, 2000'li yılların sonuna doğru ağırlıklı olarak şov dünyasına adım attı.

Bugüne kadar pek çok önemli yıldızı müzik dünyasına kazandırdı, solo işlerle de dinleyici karşısına çıksa da onu Ukrayna çapında şöhrete kavuşturan asıl meslek prodüktörlük oldu. Turneleri kapsamında 2009'da Türkiye'yi de ziyaret eden Quest Pistols adlı pop-rock grubunun başarısında önemli pay sahibi olan Bardash, Griby adlı rap grubuyla da adını özellikle alternatif sahneye duyurmayı başardı. Ancak Bardash'ın kariyerinin zirvesi olan isim Wellboy'du.

 

WELLBOY'UN BÜYÜK BAŞARISINDAKİ KİLİT İSİMDİ

 

Gerçek adı Anton Velboi olan ve "Ukrayna'nın Robbie Williams'ı" olarak adlandırılan Wellboy, adını ilk olarak dünyaca ünlü X Factor yarışmasının Ukrayna versiyonunda duyurmuştu. 2000 doğumlu yıldızı televizyondan takip eden Yuriy Bardash, yıllardır aradığı yıldızı televizyon ekranında bulmuştu. Kısa süre içinde Wellboy ile iletişime geçen Bardash, büyük bir yıldız potansiyeli olan şarkıcıya reddedemeyeceği bir teklifte bulundu. Bardash gibi popüler bir prodüktörün bir sonraki yıldız adayı olan Wellboy, bu teklifi düşünmeden ve kabul etti ve ikili çalışmalara başladı.

Wellboy dijital müzik platformlarında adını yavaştan duyurmuş bir isimdi ancak 2021 yılında yayınlanan 'Gusy' şarkısı onu bir anda Ukrayna'nın 1 numaralı gündem maddesi yaptı. Wellboy ve Bardash sadece şarkıcının değil Ukrayna pop sahnesinin de gelmiş geçmiş en büyük fenomen şarkılarından birine imza atmıştı. Şarkı haftalarca radyolarda rotasyonda kaldı, dijitalde bir Ukraynalı şarkıcının Ukraynaca bir şarkıyla o güne kadar yakalayamadığı dinlenme rakamlarına ulaştı. Wellboy ülkenin en büyük fenomenlerinden biriydi. Bardash ise bir kez daha Ukrayna müzik sahnesine önemli bir yıldız daha kazandırmıştı. Wellboy'un başarısındaki kilit isim olan Yuriy Bardash, Ukrayna basınının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çok değil sadece bir yıl sonra bu ilgi yerini büyük bir öfkeye bırakacaktı.

 

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.