Bu yıl grip aşısı yaptırılmalı mı? Koronavirüsten korur mu?

Bu yıl grip aşısı yaptırılmalı mı? Koronavirüsten korur mu?

Her sene gündeme gelen grip aşısı yaptırılmalı mı yaptırılmamalı mı sorusu bu yıl daha da önemli hale geldi. Koronavirüs tehlikesi ile birlikte mevsimsel gribin de yayılması nedeniyle herkesin kafasında "grip aşısı yapılmalı mı?" sorusu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu Toplantısı ardından yaptığı açıklamada "grip aşısı yaptırılmalı mı" sorusuna yanıt verdi. Koca: "Grip aşısını bildiğiniz gibi riskli grubu için, belirli bir yaşın üstünde olan hasta grubu için önerdiğimizi biliyorsunuz. Geçen seneye göre daha fazla talep olacağını biliyoruz. Geçen seneye göre bu sene daha fazla grip aşısı siparişi verdik. Bir sorun yaşanmayacağını söyleyebilirim." dedi. 

 

GRİP AŞISI KORONAVİRÜSTEN KORUR MU?

Grip aşısı mevsimsel gripten yani influenza’dan korunmak için yaptırılıyor. Peki koronavirüsten korunmak için etkili olur mu? Uzmanlar koronavirüsün bağışıklılık sistemi zayıf olan insanlara daha rahat bulaştığını açıkladı. Bilindiği üzere grip olmak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Bu sebeple grip aşısı olarak gripten korununca koronavirüse daha az açık hale gelebiliriz. Bu sebeple uzmanlar özellikle risk grubunda olan kişilerin grip aşısı olmasını öneriyor. Ayrıca grip, koronavirüs yada başka bir virüsün daha hafif atlatılacağına inanılıyor.

 

GRİP AŞISI KİMLERE UYGULANMALIDIR?

Grip aşısı 6 aylıktan küçük çocuklara, hamileliğinin ilk 3 ayının içinde bulunanlara ve ciddi yumurta alerjisi ya da aşı içeriğinde bulunan herhangi bir maddeye karşı ciddi alerji öyküsü olanlara, daha önce herhangi bir mevsimsel influenza aşısı ile ciddi (hayatı tehdit eden) alerji öyküsü olanlara uygulanmamalıdır. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.