BUGÜN GÜNLERDEN ATATÜRK

BUGÜN GÜNLERDEN ATATÜRK

Devletimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 78. yıl dönümünde rahmet, minnet duygularıyla anıyoruz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yıldönümü dolayısıyla yapılacak anma programı belli oldu.

 

Devlet erkanının katılımıyla saat 09.05'te Anıtkabir'e Ata’nın huzuruna çıkıp, çelenk koyma ve saygı duruşu yapılacak.


Saat 10.00'da ise Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde yer alan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde anma töreni yapılacak.


Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, son iki yıldır anma programlarını ATO Kongre Merkezinde yaparken, anmaya Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ile yüksek yargı organlarının başkanları ve Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere çok sayıda davetli katılmıştı.



KILIÇDAROĞLU'NA DAVET TARTIŞMASI


Yarınki anma için CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na bir davet gitmediği öne sürülmüştü. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in makamından yapılan bilgilendirmede ise Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nun CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile birlikte tüm grup başkanvekillerine davetiye gönderdiği paylaşıldı Davetiyelerin 'Süleyman Sungur' isimli bir çalışan tarafından teslim alındığı belirtildi.


Ancak CHP meclis grubu, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na saat 19:00 itibarıyla bir davetiye gelmediğini ve Meclis grubunda Süleyman Sungur isimli bir çalışanlarının olmadığını söylediler.


DAVETİYE TEKRAR GÖNDERİLDİ


Davetiyenin CHP'ye ulaşmadığı yönündeki bilgi üzerine Tuğrul Türkeş'in talimatıyla bu kez CHP genel merkezine elden ulaştırılmak üzere tekrar davetiye gönderildi.

 

Yarın Beştepe'de yapılacak Atatürk'ü anma programına ait davetiyenin saat 20:00 itibarıyla CHP genel merkezine elden teslim edildiği belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.