Bugün resmen açılıyor!

Bugün resmen açılıyor!

Demir İpek Yolu" Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu'nun ilk resmi seferi bugün yapılacak. İlk tren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı tören ile Bakü'den Kars'a doğru yola çıkacak.

Türk ekonomisine büyük katkı sağlaması öngörülen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, bugün ilk resmi seferlerini gerçekleştirmiş olacak.

ERDOĞAN ALİYEV VE KVİRİKAŞVİLİ BERABER AÇACAK

Demir İpek Yolu" hattı ilk resmi treni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili'nin katılımıyla Bakü'de yapılacak törenden sonra yola çıkacak.

15-20 MİLYON TON YÜK

BTK Demir Yolu hattıyla başlangıçta 1 milyon yolcu, 4 milyon ton yük, gelecek süreçlerde ise yaklaşık 6.5 milyon yolcu 15-20 milyon ton yük taşınması hedefleniyor.

ANLAMLI GÜN

Kars Tren Garı'nda hazırlıklar tamamlandı, ilk tren Kars'ın Düşman işgalinden kurtuluşun 97'inci yıldönümünde yola çıkacak olması da ayrı bir heyecan oluştu.

Kars'ta BTK Demiryolu hattının faaliyete geçmesi, Lojistik Merkezi'nde tamamlanarak hizmete açılmasıyla birlikte Karslılar için ekmek kapısı olması bekleniyor.

Siyasetcafe.com

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.