Buket Aydın'a konuşan yazar Cemalnur Sargut'tan çarpıcı sözler! 'Evden çıkmak orucu bozar...'

Buket Aydın'a konuşan yazar Cemalnur Sargut'tan çarpıcı sözler! 'Evden çıkmak orucu bozar...'

Yazar Cemalnur Sargut, 'Bu ay yapılacak en büyük ibadet işiniz yoksa evde kalmak. Çünkü evden çıkarsanız kul hakkına giriyorsunuz, bu orucunuzu bile bozar.' açıklamasında bulundu.

Kanal D Haber Başkanı Buket Aydın, yazar Cemalnur Sargut ile çok özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Aydın, bugün Milliyet Pazar’da yayınlanacak röportaj için 'şahane' nitelemesinde bulunuyor.

Sargut'un “Zorunlu olmadıkça evden çıkmak kul hakkı yemektir” dediğini ifade eden Buket Aydın, usta yazarın sözlerini "Bugün ibâdetlerin en yücelerinden biri, ulu’l-emr’e itâat olan evde kalma ibâdetidir. Böylece Allah’ın asla affetmem dediği iki günahtan biri olan kul hakkı yemekten de kurtuluruz. Hem tefekkür eder, yani halimizden ders alır hem de hizmet etmiş oluruz” diye konuştuğunu aktardı. 

Sonrasında ise haftalardır hayatın gündeminde Koronavirüs olduğunun altını çizen Aydın sözlerini, "Tüm alışkanlıklarımız değişti. Evlerimizden çıkmıyor bu salgının bitmesini bekliyoruz. Bir taraftan dünya temizleniyor, yenileniyor adeta. Senelerce dünyayı kirletmemizin karşılığını bulduk diyoruz basit söylemlerle. Bu görüş aslında tasavvufla ilgili. Yani etkiye tepki. Yapılanın karşılığını görme hadisesi. Ayların sultanı Ramazan ayı vesilesi ile tasavvuf konusunda uzman hepimizin çok sevdiği araştırmacı mutasavvıf yazar Cemalnur Sargut hocamla bir sohbet gerçekleştirdik." diye sürdürdü. 

 

buket-aydin-siyasetcafe-001.png

 

'EVDEN ÇIKMAK ORUCU BOZAR'

 

Röportajın konusunun ramazan ayı ve bu aya damga vuran koronavirüs olduğunu ifade eden Aydın, "Cemalnur hocaya göre bu ay yapılacak en büyük ibadet işiniz yoksa evde kalmak. Çünkü evden çıkarsanız kul hakkına giriyorsunuz, bu orucunuzu bile bozar diyor. Ayrıca senelerdir pahalı gösterişli iftar sofralarını eleştiren bunların ramazan ruhuna aykırı olduğunu söyleyen Cemalnur hocaya göre bu sene bu sofraları görmeyecek olmak bile bir lütuf. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum." dedi. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum