Bülent Arınç: Erdoğan kazanmaya çok yakın

Bülent Arınç: Erdoğan kazanmaya çok yakın

Eski milletvekili ve başbakan yardımcısı Bülent Arınç, seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kazanmaya çok yakın gördüğünü belirtti.

Son dönemlerde muhalif söylemleri ile dikkatleri üzerine çeken 22. Dönem TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Kurucular Kurulu üyesi Bülent Arınç, verdiği son röportajda 2023 seçimleri için dikkat çeken ifadeler kullandı.

 

'ERDOĞAN'I KAZANMAYA ÇOK YAKIN GÖRÜYORUM'


'Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben Sayın Erdoğan'ın seçimi kazanmaya çok yakın olduğunu görüyorum' diyen Arınç, 'Çok zor bir seçim olduğunu söylemeli' açıklamasında bulundu.

Arınç, 6'lı masanın ise bu dağınıklıkla giderse cumhurbaşkanlığı seçiminden netice alamayacağını söyledi.

'Erdoğan ile aranızdaki buzlar eridi mi? Helallik istemiştiniz çünkü sonra bir görüşmeniz oldu mu?' sorularına Bülent Arınç, 'Ben 1978’den beri Tayyip Bey’in gerçek dava arkadaşıyım. Aynı ideal için birlikte omuz omuza çalıştık. Allah rızası için siyaset yaptık. Milletimizin önünü, bahtını açmak için gayret ettik. Bizim dava arkadaşlığımızda hep güzel şeyler vardır. Evet, beni çok kıran, üzen bir konuşma yaptı. Ama biz birbirimizi her zaman bağışlayabiliriz. Bunun yolunu, yöntemini bilen insanlarız. Bizim dava arkadaşlığımızı, başkalarının mafya liderleriyle veya suç örgütü liderleriyle bir aradaki fotoğraflarına bakarak değerlendirmeyin. Dava dediğimiz şeyin aslını, biz kardeşler olarak bugüne kadar bilerek ve isteyerek uyguladık.' ifadelerini kullandı.

 

'YÜZDE 51'İN ÜZERİNE ÇIKACAĞINA İNANIYORUM'


Vatandaşların geçmişte yaptığı hizmetlerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sevdiğini ifade eden Arınç, 'Millet geçmiş hizmetleri sebebi ile Sayın Erdoğan'ı seviyor, 'O güzel işler yaptı. İsterse yine güzel işler yapar. Biz ona güveniyoruz' diyen ciddi bir kitle var. Birtakım yeni destekler ile veya yeni icraatlar ile 51’in üzerine çıkaracağına ben şahsen inanıyorum' dedi.

 

'KILIÇDAROĞLU'NUN ÇABASI DESTEKLENMİYOR'


Açıklamasının devamında 6’lı masaya göndermede bulunan Arınç, 'Tabii Tayyip Bey’in bu kadar güçlenmesinin halkla yeniden güçlü bir lider konumunda görünmesinin ve bir sebebi de şu: Millet İttifakı henüz adayını tespit edemedi, aday konusuna hâlâ giremiyorlar kendi aralarındaki konuşmalarda. Ve son dönemleri de kendi içindeki tartışmalarla geçiyor. Oy oranı ne olursa olsun oradaki altı liderden bazıları işi birbirlerini rencide edecek sözler söylemeye kadar götürüyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu‘nun tek başına çabası, diğer liderler tarafından çok açık bir şekilde desteklenmiyor'. şeklinde konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.