Bülent Arınç'tan ayetlerle 'Osman Kavala' çıkışı!

Bülent Arınç'tan ayetlerle 'Osman Kavala' çıkışı!

Gezi Davası'nda verilen cezaların ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ayetlerle yaptığı sosyal medya paylaşımında dikkat çeken mesajlar verdi.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi.

Tartışma yaratan Gezi Parkı davası kararlarının ardından eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç’ın sosyal medya mesajları, Osman Kavala kararına eleştiri olarak yorumlandı. 

 

Bülent Arınç şunları yazdı: 

 

“Ey iman edenler!

Allah için hakkı ayakta tutun, adalete şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.’ (Maide/8)

Bir başka Ayet-i Kerime’de ise şöyle şöyle zikrediliyor:

‘Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder, hayasızlığı, kötülüğü, zorbalığı yasaklar.’ (Nahl/90)

‘Adl’ sıfatı Rabbimizin isimlerinden birisidir. Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Adalet konusu, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir.

Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur.

Normatif hukuk kuralları da, inancımız da bu konunun önemini net şekilde ortaya koyar. 

Ekmek, su ve hava gibi ihtiyacımız olan adalete bir an önce kavuşmamız ümidiyle Kadir Gecenizi en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Rabbim cümlemizi takva sahibi kullarından eylesin.”

 

İşte o mesajlar: 

 

bbb-011.JPGarrrr.jpg

 

BÜLENT ARINÇ OSMAN KAVALA İÇİN NE DEMİŞTİ

 

Bülent Arınç, 2020 yılında HaberTürk TV'de katıldığı programda, eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye olabileceğini ve iş insanı Osman Kavala'nın tutuklu kalmasına hayret ettiğini söylemişti.

 

Arınç, Osman Kavala hakkında iddianame için şunları söylemişti: 

 

“Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım."


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.