Bülent Arınç'tan Sedat Peker belgeselinde Erdoğan'a dair çarpıcı sözler!

Bülent Arınç'tan Sedat Peker belgeselinde Erdoğan'a dair çarpıcı sözler!

TBMM eski Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi Bülent Arınç, organize suç örgütü yöneticisi Sedat Peker'i konu edinen bir belgeselde konuştu.

140 Journos isimli Youtube kanalı, organize suç örgütü yöneticisi Sedat Peker'i konu edinen "Ya devlet başa" adlı belgeseli yayınlandı.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan, TBMM eski Başkanı, Yüksek İstişare Kurulu eski üyesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski yol arkadaşı olan Bülent Arınç, bu yayına verdiği röportajda ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Evinin duvarında asılı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte çekilmiş fotoğrafı sorulan Bülent Arınç, o kareyi ve geçmişteki ilişkilerini şu sözlerle yorumladı:

 

"Bu fotoğraf Bakanlar Kurulu'ndan. Ben başbakan yardımcısıyım, Tayyip Bey ise başbakan. Yani hoşuma giden bir fotoğraf. Şimdi siz güzel sordunuz aslında, 'Bu kadar olan bitenden sonra bu fotoğrafın burada ne işi var?' diyorlar. Ben de 'güzel günlerin hatırası' diyorum. Çünkü hâlâ birbirimize karşı bir sevginin bir saygının olduğuna inanıyorum. Zaman zaman sert konuşmalar yapılsa da hatta beni rencide edecek düzeyde olsa da bizim hukukumuz çok eski"

 

'TEK KİŞİLİK HÜKÜMET'


Mevcut ekonomik kriz hakkında da konuşan Arınç, "Geldiğimiz noktada yaptıklarımızla bugün yaptıklarımız arasında yani çukurla tepe arasında bir farkı gösterebiliriz" şunları söyledi:

 

"Bunların muhatabı artık bugünkü sistemde istesek de istemesek de Sayın Cumhurbaşkanı. Tek kişilik bir hükümetten bahsediyoruz. Ona da yazık, üzülüyorum. Mükemmel bir insan, bulunmaz bir insan. En azından çok güzel işler yaptı.

Bu güzel işler hatırına keşke kendisi bu kadar yıpranmasa. Sen konuşurken yüzün gülerdi, biz o gülen yüze hasretiz. Hiddet yok, kime hiddet göstereceğiz biz?"

 

'RÖPORTAJIN HANGİ MAKSATLA KULLANILDIĞINI BİLMİYORDUM'


Halk Tv'de yayınlanan Haberaktif programa katılan AK Parti'nin kurucularından ve Cumhurbaşkanlığı YİK eski üyesi Bülent Arınç, Sedat Peker röportajının da bulunduğu 140journos'un belgeseli hakkında konuştu.

Röportajı neden kabul ettiğini anlatan Bülent Arınç, "140journos, kendilerini çok takdir ediyorum. Görüşlerimi almalarından çok memnun oldum. 140journos, 4 kağıt üzerinde konuyu bana döktü. Konu daha çok devletin işleyişi ile ilgiliydi. Editöryal olarak da kurala dikkat ettiklerini söylediler. Ben röportajı kabul ettim. 1 saat 50 dakika röportaj yaptılar. Bana ait olan kısmı 20 dakikada özetlemişler. Sonra 12 dakikaya düşürmüşler. Kurgu onlara ait senaryo onlara ait.

Sedat Peker belgeseli için konuştuğunu bilmediğini söyleyen Bülent Arınç, "Benim konuşmamda Sedat Peker yok veya Sedat Peker'le bağlantılı bir şey yok. Sedat Peker belgeseline konuşmadım. Peker belgeselinde olduğumu söylemediler. Röportajın hangi maksatla kullanılacağını bilmiyordum" diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.