Bülent Arınç'tan yine tartışma yaratacak bir açıklama

Bülent Arınç'tan yine tartışma yaratacak bir açıklama

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala ile ilgili sözleri tepki alınca YİK üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, istifanın ardından yeni bir açıklama yaptı

Bülent Arınç, hem hükümet tarafından hem de kamuoyu tarafından sert şeklide eleştirilmesine ve YİK üyeliğinden istifasına sebep olan sözlerini savunarak,

 "Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım" dedi.

Habertürk ekranlarında yaptığı Demirtaş ve Kavala'nın tutukluluk hallerini eleştiren Arınç'ın, açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, partisinden ve MHP'den çok sert eleştiriler almıştı.

Bu tepkiler  sonrası Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç istifasını sunmuştu.

Bülent Arınç, yeni bir açıklama yaparak kendisine destek verenlere teşekkür ederek, sözlerinin vicdanlarda karşılık bulduğunu iddia etti.

Bülent Arınç, "Habertürk Tv'de yaptığım konuşma sebebiyle yüzlerce dostumdan samimi duygularını ifade eden desteklerini ve dualarını bildiren mesajlar aldım. Bazılarıyla telefonda görüşüm. Ben onurlandıran bu mesajlardan dolayı hepinize teşekkür ederim. Bana verilen bu destek sözlerimin vicdanlarda karşılık bulduğunu göstermektedir. Her zaman olduğu gibi hukuka bağlı dürüst ilkeli cesur bir siyasetçi olarak doğruları savunmaya kararlıyım" dedi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum