Bulutlu notalardan klasiklere

Bulutlu notalardan klasiklere

Pera Müzesi, ‘Pera’da Camerata’ adlı konser serisine,Rezonans ekibinin ‘Işığın Sesi’ performansıyla devam ediyor. Devlet Çoksesli Korosu şefi Burak Onur Erdem’in sanat yönetmenliğinde düzenlenen konserlerin üçüncüsü, 21 Aralık'ta müzikseverlerle buluşacak

Pera Müzesi, sanatseverleri klasik müzikle buluşturan ‘Pera’da Camerata’ konser serisinin üçüncüsünde Türkiye koro müziğinin öncü topluluklarından Rezonans’ ekibini ağırlayacak. 2010 yılında Burak Onur Erdem tarafından kurulan Rezonans; klasik müziğin devleri Bach ve Mozart’tan günümüz bestecileri Arvo Pärt ve Eric Whitacre’a, kuzey ülkelerinin bulutlu notalarını Hasan Uçarsu eserlerinde parlayan tınılarla buluşturuyor.

 

Işığın Sesi’ başlıklı konserde kutsal metinler üzerine bestelenmiş Barok, Klasik ve Çağdaş dönem eserleriyle kuzeyin acı-tatlı halk melodileri; farklı zaman ve coğrafyalarda umut, barış, merhamet ve güneşe dair söylenmiş güzel sözler eşliğinde dinleyiciyle buluşuyor. 

 

Müziğin üretim süreçlerini konuşmak, müzisyenlerle sohbet etmek ve bilgilerini paylaşmak isteyenler için hazırlanan ‘Atölyede Sohbet’ programı ise her konser öncesi sınırlı sayıda katılımcıyla gerçekleştiriliyor. ‘Rezonans’ ekibi konser öncesinde, 21 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da, eserlerini seslendirecekleri zamansız bestecilerin klasik müziğe katkılarını konuşmak üzere dinleyicilerle bir araya gelecek.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.