Bundan sonra ne olacak

Bundan sonra ne olacak

Sırada YOUTUBE ve FACEBOOK var.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın dünkü mitinginde, “Kökünü kazıyacağız.” dediği sosyal paylaşım sitesi Twitter’a erişim dün 23.30 sularında engellendi. ‘Sivil darbe’ olarak değerlendirilen yasak, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı.

 

Olmaz’ denilen oldu ve Türkiye’de Twitter’a erişim dün gece 23.30 sularında engellendi. GSM operatörleri üzerinden yapılan engellemeye gerekçe olarak iki ayrı mahkeme kararı gösterildi. TİB’den yapılan açıklamada, “Bu internet sitesine (Twitter) İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 3 Şubat 2014, İstanbul Anadolu 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 18 Mart 2014 tarihli kararına istinaden koruma tedbiri uygulanmaktadır.” denildi. Başbakan Tayyip Erdoğan, Twiter’ın kapatılacağına dair ilk sinyali dün öğleden sonraki mitinginde verdi. Erdoğan, “Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız. Bunun özgürlükle alakası yok.” dedi. Başbakan, uluslararası tepkileri de dikkate almayacaklarını belirtti.

 

Yasağa, gazetecilerden sert tepki

Twitter’ın kapatılması kamuoyunda büyük tepkiye neden oldu. Gazeteci Nazlı Ilıcak, olayı ‘sivil darbe’ olarak nitelendirdi. Gazeteci Cüneyt Özdemir ise “Sosyal medyayı kapatarak başarılı olamazsınız.” ifadelerini kullandı. Bir başka gazeteci Kadri Gürsel de kararın iktidarın ne kadar çaresiz olduğunu gösterdiğini belirtti.

Twitter'dan açıklama

Twitter şirketi konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirket Türkiye'de uygulanan yasakla ilgili inceleme yaptıklarını, takipçilerin birbirleri arasında mesajlaşma faliyetlerine devam edebildiklerini, Türkiye'deki kullanıcılara, cep telefonlarının kısa mesaj servisi ile tweet atmaları tavsiye edildiğini bildirdi.

Twiter'ı kullanabilmek için iki yol

Twitter'ı kullanabilmek için iki yolun olduğu öğrenildi. Bunlardan ilki DNS ayarlarının 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 yapılması, ikinci olarak ZenMate adlı Chrome eklentisini yüklemek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.